ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ: « Όχι στις τρίμηνες αποσπάσεις αστυνομικών για την φύλαξη των Κέντρων Κράτησης προσφύγων»

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ: « Όχι στις τρίμηνες αποσπάσεις αστυνομικών για την φύλαξη των Κέντρων Κράτησης προσφύγων»

πρόσφυγες-2012ΔΗΛΩΣΗ  ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ  ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Η αδιέξοδη  κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό  συνεχίζεται όχι μόνο σε βάρος  των ανθρώπινων δικαιωμάτων προσφύγων  και μεταναστών αλλά  και σε  βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών υπαλλήλων. Στις άγριες περικοπές του μισθολογίου των ενστόλων και στις καθυστερήσεις καταβολής αποζημιώσεων νυχτερινών και αργιών προστίθενται οι δίμηνες και τρίμηνες αποσπάσεις για τη φύλαξη των κέντρων κράτησης,.

Για χάρη της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «ανακατάληψης του κέντρου των πόλεων » – πόλεων στις οποίες περιφέρονται 20.000 ημεδαποί άστεγοι – όχι μόνο ταλαιπωρήθηκαν με προσαγωγές γύρω στις 60.000 αλλοδαπών από τους οποίους μόνο 4.000-4.500 δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα, αλλά εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται και αρκετές εκατοντάδες αστυνομικών, οι οποίοι αναγκάζονται να εργασθούν μακριά από τις οικογένειές τους, σε άθλιες συνθήκες, ανάλογες με αυτές στις οποίες διαβιούν οι κρατούμενοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο οποίος έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις εγκληματικές τακτικές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ζητά να σταματήσουν οι αποσπάσεις των αστυνομικών, να καταργηθούν τα κέντρα κράτησης και να ακολουθηθεί μια εντελώς διαφορετική πολιτική για το μεταναστευτικό, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σέρρες, 7-1-2013

 Αφροδίτη Σταμπουλή

 Βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Σερρών