ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ: «Περιβαλλοντική καταστροφή και 4πλασιασμος του κόστους αποκομιδής των απορριμμάτων»

εναπόκειται στους-ις δημότες-ισσες να αντισταθούν στην περιβαλλοντική καταστροφή και στην οικονομική τους αφαίμαξη
εναπόκειται στους-ις δημότες-ισσες να αντισταθούν στην περιβαλλοντική καταστροφή και στην οικονομική τους αφαίμαξη

Η Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, με δήλωσή της επικρίνει την εσπευσμένη ανακήρυξη αναδόχου για την επεξεργασία των απορριμμάτων στο ν.Σερρών καθως τη θεωρεί ότι είναι εις βαρος των πολιτών και του περιβάλλοντος. Αναλυτικά στην δήλωσή της αναφέρει:

Η εσπευσμένη ανακήρυξη αναδόχου του έργου Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Σερρών από την ΕΣΑΝΣ το Σάββατο 28/12 αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των δημοτών και του περιβάλλοντος. Οι όροι, που αυτάρεσκα ανακοινώθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο Σερρών και πρόεδρο της ΕΣΑΝΣ, περιλαμβάνουν μακροχρόνια δέσμευση παράδοσης συγκεκριμένης ποσότητας σύμμεικτων απορριμμάτων σε τιμή σχεδόν τετραπλάσια του σημερινού κόστους αποκομιδής ανά τόνο (που μάλιστα αυξάνεται εάν παραδοθεί μικρότερη ποσότητα) πολύ μικρό ποσοστό ανακύκλωσης και «μετατροπή του οργανικού υπολείμματος σε ανόργανο» τουτέστιν καύση. Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν χωρίς έγκριση από τα δημοτικά συμβούλια των έξι εμπλεκόμενων δήμων και παρά τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. 

Για άλλη μια φορά εναπόκειται στους-ις δημότες-ισσες να αντισταθούν στην περιβαλλοντική καταστροφή και στην οικονομική τους αφαίμαξη προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων, διεκδικώντας διαχείριση των απορριμμάτων με ελαχιστοποίηση-ανακύκλωση-κομποστοποίηση και πάντα υπό δημόσιο έλεγχο.
  Αφροδίτη Σταμπουλή
 Βουλεύτρια Σερρών ΣΥΡΙΖΑ