Η Αφροδίτη Σταμπουλή ζητά από τον ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τους αγρότες για τις ζημιές από τις βροχές του… Νοεμβρίου

Η Αφροδίτη Σταμπουλή ζητά από τον ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τους αγρότες για τις ζημιές από τις βροχές του… Νοεμβρίου

Σταμπουλή-ΕΒΖ-τεύτλαΔήλωση της Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, Αφροδίτης Σταμπουλή για τις ζημίες σε γεωργικές καλλιέργειες και τη στάση του ΕΛΓΑ. Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει:

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις που επικρατούσαν από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα στην Π.Ε Σερρών είχαν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία των παραγωγών να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή των καλλιεργειών τους (5 με 6 χιλιάδες στρέμματα ρύζι και καλαμπόκι στην περιοχή Βαμβακιάς, Καρπερής, Αναγέννησης), με συνέπεια την ολική καταστροφή της παραγωγής.
Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ κάνει αποδεκτές αιτήσεις για ζημίες που δηλώνονται μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Για το λόγο αυτό δεν αποδέχεται τις αιτήσεις των αγροτών, που αφορούν τις ζημίες από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα την άρνηση καταβολής των αποζημιώσεων. Οι αγρότες όμως πληρώνουν στο ακέραιο τα ασφάλιστρα χωρίς να έχουν ασφαλιστική κάλυψη!
Η Διοίκηση του ΕΛΓΑ οφείλει να πάρει κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε να γίνει κατορθωτή η ικανοποίηση του επί της ουσίας δίκαιου αιτήματος των αγροτών της ΠΕ Σερρών, και μάλιστα μέσα σε εύλογο χρόνο.