ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ:Αδικαιολόγητη μη έγκριση της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ:Αδικαιολόγητη μη έγκριση της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

 H Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  καταθέτει ως Αναφορά, την Επιστολή της Διευθύντριας, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου Μαθητών του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου, με θέμα: Αδικαιολόγητη μη έγκριση της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων».

Στην επιστολή αναφέρεται ότι:

“Με έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό οι καθηγητές και μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Σιδηροκάστρου βιώνουν τη σκληρή και άκαμπτη στάση του Υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει τη λειτουργία της   ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» παρά την ενδελεχή και τεκμηριωμένη ενημέρωση για την ανάγκη ύπαρξής της. Η μη εγκεκριμένη ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων»με 6 εγγεγραμμένους μαθητές, του ακριτικού ΕΠΑ.Λ Σιδηροκάστρου (15 χιλ από τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας) είναι μοναδική στο Δήμο Σιντικής και στον όμορο Δήμο Ηράκλειας.”

Επιπλέον επισημαίνεται ότι:

“Η μη λειτουργία της ειδικότητας αποτελεί πλήγμα για την περιοχή μας αφού είναι δυναμικά εξελισσόμενη στον τουριστικό τομέα όντας ενταγμένη σε διεθνείς συνθήκες για το μοναδικό της περιβάλλον και οικοσύστημα. Το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για τον οικοτουρισμό και  αγροτουρισμό είναι έντονο και διαρκώς αυξανόμενο.

Η επικείμενη μη έγκριση (κατάργηση) του τμήματος επιφέρει προφανώς πρόσθετο άγχος και ανησυχία στους μαθητές μας και στους γονείς τους ,αφού έχει ήδη αρχίσει η σχολική χρονιά και αυτοί  καλούνται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.”

Ζητούν την έγκριση της συγκεκριμένη ειδικότητας καθώς “τίθεται επίσης το ερώτημα του ποιες είναι οι ίσες ευκαιρίες που παρέχονται στους μαθητές όλης της Ελλάδας όταν καταφανέστατα τούτο δεν υφίσταται στην περίπτωσή μας. “