Αφροδίτης Σταμπουλή: «Η διοίκηση του ΕΛΓΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι στο πλευρό του αγρότη»

Αφροδίτης Σταμπουλή: «Η διοίκηση του ΕΛΓΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι στο πλευρό του αγρότη»

Δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ στο ν.Σερρών Αφροδίτης Σταμπουλή σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την πληρωμή ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ στην περιοχή του Μητρουσίου.

Στη δήλωσή της η βουλευτής αναφέρει:

 Κανονικά θα γίνουν οι πληρωμές των αγροτών από τον ΕΛΓΑ των πέντε τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Σερρών για τις ζημιές που προκλήθηκαν το καλοκαίρι, αν και δεν έχουν κατατεθεί τα χρήματα στον Οργανισμό.

Έντονα απασχολεί την κοινή γνώμη το αν θα πληρωθούν ή όχι  οι αγρότες  τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Σερρών, μεταξύ των οποίων Άνω και Κάτω Καμήλας, Άνω και Κάτω Μητρουσίου, Προβατά και Μονοκκλησιάς,  για τις ζημιές που είχαν υποστεί οι καλλιέργειές τους το καλοκαίρι. Η ανησυχία προκύπτει από το γεγονός ότι δεν έχουν κατατεθεί στον ΕΛΓΑ τα χρήματα που κατέβαλαν υποβάλλοντας τις δηλώσεις τους.

Μετά από γραπτή διαβεβαίωση του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, ο Οργανισμός δεσμεύεται ότι  οι αγρότες των εν λόγω τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Σερρών δεν θα έχουν καμία επίπτωση στη διαδικασία των πληρωμών τους εξ’ αιτίας παραβάσεων που έχουν διαπραχθεί από οποιοδήποτε υπάλληλο. Οι πληρωμές θα γίνουν κανονικά για όλους όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον Οργανισμό.

Επιπλέον, από σήμερα Τρίτη κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στον νομό για να διενεργήσει ενδεικτική καταγραφή και αποτύπωση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών σε όσα αγροτεμάχια έχουν σπαρθεί, ενώ για τα υπόλοιπα προγραμματίζεται να επανέλθει κλιμάκιο την εποχή της σποράς για κάθε καλλιέργεια, ώστε εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις να δρομολογηθεί η ένταξη στις ΚΟΕ.

Η διοίκηση του ΕΛΓΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι στο πλευρό του αγρότη και λειτουργεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, δίνοντας άμεσα λύσεις τόσο σε απρόοπτες διοικητικές δυσλειτουργίες, όπως η συγκεκριμένη, όσο και σε καταστάσεις έντονων καιρικών φαινομένων ή και φυσικών καταστροφών.

Αφροδίτη Σταμπουλή

Advertisements