Αγέλη αδέσποτων σκύλων δάγκωσαν 20χρονο και επιτέθηκαν σε έγκυο στο κέντρο των Σερρών-Ανακοίνωση λήψης μέτρων από το Δήμο Σερρών

Αγέλη αδέσποτων σκύλων δάγκωσαν 20χρονο και επιτέθηκαν σε έγκυο στο κέντρο των Σερρών-Ανακοίνωση λήψης μέτρων από το Δήμο Σερρών

Αγέλη αδέσποτων σκύλων το Σάββατο (22/7) το απόγευμα στην Πλατεία Κρονίου, επιτέθηκε και κάποια από τα σκυλιά δάγκωσε 20χρονο που περνούσε με το ποδήλατό του.  Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σερρών όπου οι γιατροί τον περιέθαλψαν. Επίθεση σημειώθηκε και σε έγκυο που κι αυτή διερχόταν από το σημείο.

Την Δευτέρα (24/7) το πρωί ο αντιδήμαρχος Σερρών Χρήστος Γρηγοριάδης, επισκέφτηκε τον εισαγγελέα Σερρών και στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

Τα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος

Συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε ότι ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει στην περισυλλογή όλων των αδέσποτων ζώων που κινούνται σε αγέλες στο κέντρο της πόλης και είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών, αφού πρώτα ενημερώσει τον Εισαγγελέα και την Αστυνομική Αρχή.

Eπίσης ο κ. Γρηγοριάδης ενημέρωσε τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Βαρούδη Λεωνίδα ο οποίος συμφώνησε με την άποψη να μαζευτούν όλα τα αδέσποτα ζώα που κινούνται σε αγέλες.

“Υπάρχουν αρκετά αδέσποτα ζώα που κινούνται σε αγέλες στο κέντρο της πόλης και επιτίθενται σε διερχόμενους συμπολίτες μας. Δεν θα περιοριστούμε μόνο στο κέντρο αλλά και σε όποιες περιοχές υπάρχουν αδέσποτα ζώα σε αγέλες, θα τα μαζέψουμε” δήλωσε ο κ. Γρηγοριάδης.

Ο Δήμος Σερρών θα πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου οι πολίτες να κυκλοφορούν με ασφάλεια.Ήδη μικτά συνεργεία αποτελούμενα από υπαλλήλους του Δήμου, κτηνίατρο και αστυνομικούς έχουν ξεκινήσει των έλεγχο των ιδιοκτητών των δεσποζόμενων ζώων για το αν τα ζώα έχουν εμβολιαστεί και φέρουν τσιπάκι.

Τι προτείνει η Φιλοζωϊκή

Η εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κυρία Ζωή Κοντού, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως ο δήμος όφειλε να εφαρμόσει το νόμο πριν από το ατυχές περιστατικό  και επέκρινε την δημοτική αρχή πως δεν έχει την πολιτική βούληση να κάνει τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κάλεσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να προχωρήσει στην δημιουργία τράπεζας καταγραφής των σκυλιών γενικότερα στον δήμο.