ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: « Κανένας δεν μας ρώτησε. Προσωπικές οι αποφάσεις των πρόεδρων τους και όχι των συλλόγων για τον Μπεντρεντιν»

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: « Κανένας δεν μας ρώτησε. Προσωπικές  οι αποφάσεις  των  πρόεδρων τους και όχι των συλλόγων για τον Μπεντρεντιν»

Μπεζεστένι-Σέρρες-seyh-bedreddinΛάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον Πολιτικό Μηχανικό Αγγελο Σωτηρίου, που αφορά το θέμα της τοποθέτησης πλάκας για τον Σεϊχη Μπεντρεντίν:

Σχετικά με την ανακοίνωση  των εκπροσώπων των δέκα  πολιτιστικών-προσφυγικών συλλόγων με την οποία χαρακτηρίζεται εθνικά επιζήμια  η τοποθέτηση πλάκας για έναν ΤΟΥΡΚΟ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ, [ όπως λένε ] και  στην οποία ανακοίνωση  φέρεται να  συναινώ  ΚΑΙ εγώ ως μέλος τέτοιου συλλόγου και όλα τα μέλη,  επιδιδόμενοι  και σε άσκηση εξωτερικής πολιτικής, ερήμην  μου και όπως αυτοί  την αντιλαμβάνονται, παρακαλώ να δημοσιεύσετε  τις πραγματικές θέσεις  μου:
Δεν νομίζουν οι κύριοι,  ότι περίσσεψε στην υπόθεση Μπεντρεντίν η διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας σχετικά με την προσωπικότητά του. Δηλαδή με την προσωπικότητα ενός  διαχρονικού Συμβόλου Ειρήνης, πάνω και έξω από διαχωριστικές γραμμές Εθνοτήτων και Θρησκειών και επομένως και Φιλέλληνα και Φιλοχριστιανού.
Και μιας και γνωρίζω ότι τινές εξ αυτών των Προέδρων [ ή και όλοι ] δεν ταξίδεψαν ΠΟΤΕ στη  γη των προγόνων τους και δεν έχουν συνομιλήσει με μορφωμένους, διανοούμενους ή και απλούς ειρηνικούς  άνθρώπους  της  Τουρκίας, πώς μπορούν να τους θεωρούν  ΟΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ για τα εκατομμύρια των ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ  [ δηλ. ΟΛΟΙ  οι Τούρκοι είναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ που και σήμερα θέλουν να μας ΣΦΑΞΟΥΝ],  και όλοι ΕΚΠΟΝΗΤΕΣ Οθωμανικών  επεκτατικών σχεδίων.
 Και επομένως μιας  και δεν εκδηλώνουν  ΟΛΟΙ οι ΤΟΥΡΚΟΙ  πολίτες ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΜΠΡΑΚΤΑ τη  μετάνοιά  τους  για τις ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ που ΟΛΟΙ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ κ.λ.π. , ΕΜΕΙΣ που επιθυμούμε την ειρηνική συμβίωση με τους πολίτες  αυτούς, για το καλό μας και το καλό της πόλης, ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ δηλ. ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ  ή ΥΠΟΠΤΗΣ  αντίληψης, ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑΣ  και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑΣ.
Και πόσες φορές  οι υπερ-πατριώτες αυτοί, παρήλασαν με την ελληνική σημαία, όπως εγώ, στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων, στην Κων/πολη, Αδριανούπολη, Τυρολόη-Corlu Toυρκίας.
Γιατί  αυτά τα χαριτωμένα και μη, διάβασα στην ανακοίνωσή τους, υπό το βαρύγδουπο ψευδεπίγραφο τιτλο: Καταδίκη  για την τιμή σε Τούρκο Θρησκευτικό ηγέτη από  10 Πολιτιστικούς Προσφυγικούς Συλλόγους.
΄Όταν ο πατέρας μου Μικρασιάτης  Αγαμέμνων Σωτηρίου ίδρυσε πριν σαρανταπέντε [ 45 ] χρόνια το Σύλλογο Μικρασιάτων Ν. Σερρών, με πάμπολλα ταξίδια στις χαμένες πατρίδες και γεμάτος αγάπη και συμπόνοια όχι μόνο για τους ΄Ελληνες- τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας, αλλά και για όλους τους λαούς, που ήταν πιόνια στη σκακιέρα  πολεμικών σχεδίων, που τα έδινε άλλοθι  ο τυφλός φανατισμός, πού να φανταζόταν  ότι ο ειρηνικός  πο-λιτιστικός του  σύλλογος,  θα  ασκούσε  πολιτική  τυφλού μίσους κατά δικαίων και αδίκων, κατά παράβαση των αρχών του Καταστατικού  του Συλλόγου, χωρίς καμμία  έστω απόφαση Γενικής Συνέλευσης.
 
Εμένα λοιπόν τον Αγγελο Σωτηρίου του Αγαμέμνονα, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη, τα ρώτησε κανένας, για  την ανακοίνωση  του κ. Προέδρου μας, με την οποία  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ; 
ΟΧΙ,  κανένας δεν μας ρώτησε, αλλά ούτε και μας ενημέρωσε,  για όσα  ανιστόρητα, εκτός θέματος και προσβλητικά,  περιλαμβάνονται  στην ανακοίνωση,  σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα Μπεντρεντίν, λες και μας έχουν για να πληρώνουμε  σαν  άβουλο κοπάδι συνδρομές και χορηγίες.
 
Τις προάλλες φιλικά συμφάγαμε με Τούρκους φίλους  μας από την Τυρολόη-Corlu Τουρκίας που επισκέφθηκαν την πόλη μας  για να γνωρίσουν  το τόπο Μαρτυρίου του Μπεντρεντίν, καθηγητές Πανεπιστημίου, γιατρούς , που σκέπτονται όπως όλοι με κοινή λογική, μορφωμένοι, ειρηνικοί άνθρωποι, γνώστες  του Θουκυδίδη, Αριστοτέλη, αλλά και Καβάφη και  Διδούς Σωτηρίου.
Οι άνθρωποι κοιμήθηκαν σε ξενοδοχεία της πόλης μας,  έφαγαν σε εστιατόρια, αγόρασαν λικέρ και γλυκά και άφησαν και πέντε φράγκα. Είναι κακό  και αυτό;;;
Του να τους θεωρούμε  σκυλιά  επειδή είναι Τούρκοι, όπως τηλεοπτικά το ακούσαμε  και αυτό από τους υποστηρικτές της ανακοίνωσης των συλλόγων, δεν καταλαβαίνουμε  ότι οι ύβρεις αυτές εκτός από γραφικές και ανόητες  καθιστούν  το θέμα και επικίνδυνο. 
΄Η μήπως οι  τύποι αυτοί αισθάνονται   ισχυροί γιατί  κάποιοι  [αν υπάρχουν και ποιοι άραγε] τους προστατεύουν.  
Αλλά στην πόλη αυτοί ζούμε και εμείς. Και δεν φταίμε σε τίποτα.
 Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΥ
Πολιτικός Μηχανικός