ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Νοσοκομείου Σερρών: «Η αλήθεια για το ψήφισμα κατά των φασιστών της Χρυσής Αυγής»

Νοσοκομείο Σερρών
Νοσοκομείο Σερρών

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Γ.Ν. Σερρών μας απέστειλε επιστολή με την οποία απαντά στην πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Σερρών σχετικά με την ανακοίνωση για τη Χρυσή Αυγή και την εκδοση ψηφίσματος από τη Γενική Συνέλευση. Γράφουν αναλυτικά:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής. Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 στη συνεδρίαση του  ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων  του ΓΝ Σερρών η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών κατέθεσε το ψήφισμα για  τη Χρυσή Αυγή που λάβατε. Ζητήσαμε από τα μέλη του ΔΣ να πάρουν θέση και να τεθεί σε ψηφοφορία για  να δημοσιοποιηθεί ως απόφαση του  ΔΣ. Έγινε σαφές ότι αν δεν ψηφιστεί θα το στείλουμε στα ΜΜΕ ως θέση της παράταξής μας. Η μόνη ένσταση  που εκφράστηκε ήταν αν θα ήταν ορθότερο να τεθεί στη Γενική Συνέλευση  και συμφωνήσαμε να τεθεί και  εκεί προς ψήφιση. Ομόφωνα λοιπόν ψηφίστηκε  ως κείμενο και προσωπικά ανέφερα  στο Γραμματέα του Σωματείου  ότι αν δεν το στείλει στα ΜΜΕ  θα το στείλω εγώ. Έτσι λοιπόν και πράξαμε.
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ
Σε μέρες  όπου έχουμε:
  • τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής
  • την τραμπούκικη επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ  στο Πέραμα, επίθεση προσχεδιασμένη που είχε αναγγελθεί ήδη από τον Αύγουστο
  • τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλλιεργάτες και σε άλλους μετανάστες
Σε μέρες  όπου αποκαλύπτεται ο ρόλος της  Χρυσής Αυγής στο χτύπημα των  εργατικών κατακτήσεων προς όφελος των εφοπλιστών και των μονοπωλίων
Σε αυτές  λοιπόν τις ημέρες η πλειοψηφία του  ΔΣ του Σωματείου έρχεται να πει  ότι «εμείς δεν είμαστε δικαστές να δικάσουμε», «δεν έχουμε δικαίωμα να αποκλείσουμε κανέναν από το νοσοκομείο, δεν είναι του μπαμπά μας το σπίτι»
Δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση η στάση τους.
Είναι συνδικαλιστές  που προέρχονται από τα κόμματα  της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια με τις αποφάσεις  τους, γερά γαντζωμένες στο άρμα της Ευρωπαικής Ένωσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων έχουν οδηγήσει τον εργαζόμενο να δουλεύει σε συνθήκες γαλέρας.
Είναι τα κόμματά  τους που έχουν οδηγήσει 1,5 εκ Έλληνες στην ανεργία και 3 εκ Έλληνες ανασφάλιστους
Είναι αυτές  οι παρατάξεις που ακόμα και σε εποχή καπιταλιστικής ανάπτυξης  υπέγραφαν αυξήσεις σε μισθούς όσο  ένα κουλούρι.
Είναι αυτοί  που σέρνονται σε κοινωνικούς  διαλόγους για να ξεπουλήσουν  κάθε εργατική κατάκτηση.
Δεν μας κάνει  λοιπόν εντύπωση όλο αυτό το άγχος  τους τη μια μέρα να ψηφίζουν την  καταγγελία και την άλλη να προσπαθούν να τα μαζέψουν. Τα κόμματά τους και  η ιδεολογία τους ανήκουν στο ίδιο σύστημα που γεννά τη Χρυσή Αυγή. Είναι ο καπιταλισμός που από τα σπλάχνα του ξεπηδάει ο φασισμός. Καλά λοιπόν τα λόγια και οι μεγαλοστομίες κατά του φασισμού αλλά στην πράξη τίποτα..
Τους κάνουμε  σαφές ότι:
  • ναι, έχει ο εργαζόμενος το δικαίωμα να αποκλείσει τους φασίστες από το να στήνουν φιέστες ρατσιστικών εμπνεύσεων στο Νοσοκομείο
  • έχει ο λαός το δικαίωμα να αποκλείσει και να πετάξει έξω τους φασίστες από κάθε χώρο δουλείας, από κάθε σχολείο, από κάθε γειτονιά
Καλούμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου  Σερρών να γυρίσουν την πλάτη στις κυβερνητικές συνδικαλιστικές  ηγεσίες, να συστρατευθούν με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ για να στείλουμε στον απόπατο της ιστορίας τόσο το φασισμό, όσο και το σύστημα που τον γεννάει.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
(ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ  ΒΑΓΓΕΛΗΣ Μέλος ΔΣ Σωματείου  εργαζομένων  ΓΝ Σερρών)