Αγρότες, Έμποροι και Επαγγελματοβιοτέχνες σε πεζή διαμαρτυρία στον Προμαχώνα

Οι διοργανωτές της κινητοποιήσεις δεσμεύτηκαν ότι δεν θα εμποδιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ούτε οι αγρότες θα χρησιμοποιήσουν τα αγροτικά μηχανήματα
Οι διοργανωτές της κινητοποιήσεις δεσμεύτηκαν ότι δεν θα εμποδιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ούτε οι αγρότες θα χρησιμοποιήσουν τα αγροτικά μηχανήματα

Πεζή διαμαρτυρία στον Προμαχώνα θα πραγματοποιήσουν, την Δευτέρα (24/2), οι Σερραίοι αγρότες, όπως αποφάσισαν κατά τη σύσκεψή τους το βράδυ της Πέμπτης (20/2).
Στο πλευρό των αγροτών τάσσονται η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού, ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, το Βιοτεχνικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών, το Σωματείο Μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς, οι οπωρολαχανοπώλες, ο Σύλλογος Κρεοπωλών, Σύλλογοι των ταξί του νομού, ο Σύλλογος Οδηγών Ιδιοκτητών Φορτηγών Σερρών κι άλλοι παραγωγικοί φορείς του τόπου.

Αγρότες και φορείς του τόπου έδωσαν, λοιπόν, “ραντεβού” για τη Δευτέρα, στις 15:00 το μεσημέρι, στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα προκειμένου να στείλουν, όπως λένε, βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση πραγματοποιώντας ειρηνική διαμαρτυρία και μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και σερραϊκά προϊόντα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (22/2), παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα Γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.
Εκ μέρους των αγροτών ο  Β. Σταλιόπουλος  ανέφερε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά διοργανώνεται  εκδήλωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους Επαγγελματοβιοτέχνες.
«Είμαστε μαζί γιατί η απασχόληση και η εργασία στο χωράφι και την πόλη συρρικνώθηκε. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο οι άνεργοι, το 1/3 των νεόπτωχων προέρχεται από μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες, ενώ πάνω από 1,5 εκατομμύριο αγρότες και επαγγελματίες είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη( ΟΑΕΕ- ΟΓΑ)» είπε.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Άγγελος  Κεχαγιάς τόνισε:
«Έχουμε μία επιλογή ή να συνεχίσουμε να καθόμαστε στους καναπέδες ή να  παλέψουμε για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας».
Ενώ, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς κάλεσε τους πολίτες των Σερρών να συμμετάσχουν στην ειρηνική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στον Προμαχώνα: «Θέλουμε με ειρηνικό τρόπο να δώσουμε στην πολιτεία να καταλάβει ότι το δίκαιο μας πνίγει. Με την φορολόγηση που καλούνται να σηκώσουν οι επαγγελματίες δεν θα αντέξουν ούτε ως τον Μάρτιο».
Οι διοργανωτές της κινητοποιήσης δεσμεύτηκαν ότι δεν θα εμποδιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ούτε οι αγρότες θα χρησιμοποιήσουν τα αγροτικά μηχανήματα τους.