Αγρότες, Εμποροι και Βιοτέχνες ενωμένοι στο μπλόκο του Προμαχώνα!

Αγρότες, Εμποροι και Βιοτέχνες ενωμένοι στο μπλόκο του Προμαχώνα!

Το κονβόι των οχημάτων που αποτελούνταν από λεωφορεία (που μετέφεραν εμποροβιοτέχνες που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Πλατεία Κρονίου των Σερρών) φορτηγάκια, και…νταλίκες, έφτασε λίγο μετά της 12.30 το μεσημέρι στο μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα.

Οι Πρόεδροι Σωτήρης Κοτσαμπάς (ΟΕΒΕΣ Σερρών) και Γιάννης Μπαλίτης (Εμπορικός Σύλλογος Σερρών) ικανοποιημένοι απο την πρωτοφανή επιτυχία που είχε η κινητοποίηση, καθώς το 95% των καταστημάτων στις Σέρρες δεν άνοιξε την Τετάρτη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το ασφαλιστικό και τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση,  συναντήθηκαν με τους επικεφαλείς του μπλόκου του Προμαχώνα. Οι αγρότες υποδέχθηκαν ενθουσιασμένοι τους συμπαραστάτες τους και σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν:

Δελτιο τύπου μπλοκο προμαχωνα: 
Στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων του μπλόκου του Προμαχώνα, βρέθηκε σήμερα σύσσωμη η Σερραϊκή κοινωνία.
Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες έμποροι, επιχειρηματίες, πολίτες, συγκεντρώνονται στο τελωνείο του Προμαχώνα, προκειμένου να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους, στον τιτάνιο αγώνα που ξεκινήσαμε. Ένας αγώνας που αφορά στην επιβίωση όχι μόνο του πρωτογενούς τομέα, αλλά όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.
Το «ευχαριστώ» είναι πολύ λίγο, για να εκφράσει τα πραγματικά μας συναισθήματα προς τους πολίτες των Σερρών, που από την πρώτη στιγμή, δήλωσαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας.
Η μεγάλη παρουσία τους στο μπλόκο του Προμαχώνα, «ξεγύμνωσε» την κυβέρνηση και τα στελέχη της, στην άθλια προσπάθειά τους, να στρέψουν εναντίον μας τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.
Παράλληλα, θέλουμε να εξάρουμε τη στάση των συναδέλφων μας στο μπλόκο των Τεμπών, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στη Σίνδο.
Ως αγρότες και κτηνοτρόφοι του Προμαχώνα, δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε με το μπλόκο των Τεμπών και πως οι αποφάσεις θα είναι κοινές και σε συνεννόηση.
Καλούμε ορισμένους συναδέλφους μας, που φαίνεται να επιχειρούν μεμονωμένες και μυστικές συναντήσεις με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να βάλουν επιτέλους το κοινό συμφέρον, πάνω από το προσωπικό τους.