Αιματοκύλισμα στη καρδιά της Ευρώπης

Αιματοκύλισμα στη καρδιά της Ευρώπης

Σε συναγερμό βρίσκονται οι βελγικές αρχές μετά το διπλό χτύπημα στην «καρδιά» της Ευρώπης, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους. Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και ακόμη 106 την επίθεση στο μετρό του Μαλμπέκ κοντά στην Κομισιόν. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

sorry-brusselsΟ δήμαρχος των Βρυξελλών Ίβαν Μαγιέρ γνωστοποίησε ότι υπάρχουν «πολλές εθνικότητες» μεταξύ των θυμάτων των σημερινών επιθέσεων σε ένα συρμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι η ταυτοποίηση των στοιχείων των θυμάτων «θα πάρει χρόνο» λόγω της «χαοτικής» κατάσταση που επικρατεί.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εκκενώθηκε και έκλεισε, ενώ δεν κυκλοφορεί κανένα μέσο μεταφοράς στην πόλη και οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στον απόηχο των επιθέσεων τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην πόλη κατέρρευσαν από τη μεγάλη πίεση, με τον κόσμο να στρέφεται σε εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Twitter ή το Facebook. Το Facebook ενεργοποίησε το εργαλείο Safety Check για ακόμη μία φορά ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα ότι είναι ασφαλείς.

Στο twitter μέσα από το hashtags #Brussels #Bruxelles και άλλα σχετικά μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα γεγονότα.