Ακαδημίες… πινγκ-πονγκ στα Σέρρας από τον ΓΣ «Σέρρες’93»

Ακαδημίες… πινγκ-πονγκ στα Σέρρας από τον ΓΣ «Σέρρες’93»

Η επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο. Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Σέρρες’93» εκτός από τα αθλήματα του Στίβου έχει και τμήμα πινγκ-πονγκ με προπονητή τον Ιωσήφ Παρασκευόπουλο.

Μπορούν να εγγραφούν παιδιά από την ηλικία των 8 ετών και πάνω. Το τμήμα πινγκ-πονγκ αυτή τι στιγμή αριθμεί 25 αθλητές & αθλήτριες όλων των ηλικιών, ενώ ο σύλλογος συμμετέχει σε αγώνες διασυλλογικούς και αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, τα οποία ξεκινούν τον Δεκέμβριο και διεξάγονται σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Οι προπονήσεις γίνονται στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 20.30-22:00 και την Κυριακή 18:00-19:30).

Για εγγραφές πληροφορίες στο τηλ. 6936639595

Διακρίσεις αθλητών του συλλόγου

Όπως μας είπε ο προπονητής του Συλλόγου Ιωσήφ Παρασκευόπουλος από τον σύλλογο ΓΣ Σέρρες’93 έχουν αναδειχθεί δυο αθλητές (Στέλλα Τοπτσή και Ματθαίος Τοπτσής) που έχουν Πανελλήνιες διακρίσεις και πλέον αγωνίζονται με τον Αθλητικό Συλλόγο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας.

Με τα χρώματα του ΓΣ Σέρρες’93 έχει αναδειχθεί σε πανελλήνιο επίπεδο και ο Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος λόγω σπουδών ανέστειλε την αγωνιστική δράση.

Όπως μας τόνισε ο κ.Παρασκευόπουλος από τα φυτώρια του συλλόγου αναμένεται να βγουν νέα ταλέντα που θα διακριθούν σταΠανελλήνια Πρωταθλήματα.

Λίγα λόγια για το πινγκ-πονγκ

Η καταγωγή του πινγκ-πονγκ είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο (1870). Παίζεται σε εσωτερικό χώρο και απαιτεί σχετικά μικρό κόστος εξοπλισμού. Αν και έχει αρκετές ομοιότητες με το τένις (κυρίως ως προς τους κανονισμούς), η σύγκριση μεταξύ τους σταματά εδώ. Το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού, ο περιορισμένος χρόνος αντίδρασης κάνουν το παιχνίδι αρκετά σύνθετο και δύσκολο, ενώ απαιτείται, όσο και αν φαίνεται περίεργο, ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση, γι αυτό και απο το 2003, θεσμοθετήθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο η κατηγοριοποίηση των παικτών σε ομάδες, σύμφωνα με το σωματικό τους βάρος, όπως ακριβώς γίνεται και σε άλλα αθλήματα (π.χ. Τένις). Είναι Ολυμπιακό άθλημα και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1988 στη Σεούλ.

Φωτορεπορτάζ απο την προπόνηση αθλητών του συλλόγου