Ακατάλληλο το νερό στο Βαλτοτόπι – Ενέργειες του Δήμου Εμμ.Παπά για να βρεθεί λύση

Ακατάλληλο το νερό στο Βαλτοτόπι – Ενέργειες του Δήμου Εμμ.Παπά για να βρεθεί λύση

Ακατάλληλο κρίθηκε το νερό που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι στο χωριό Βαλτοτόπι, του Δήμου Εμμανουήλ Παπά, καθώς βρέθηκαν αυξημένες συγκεντρώσεις αρσενικού σε δείγματα πόσιμου νερού. Ο Δήμος εξέδωσε απαγορευτικό για τη χρήση του και ξεκίνησε ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

 Δηλώσεις του Δημάρχου Εμμανουήλ Παπά

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Νότας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας(19/9) στην ΕΡΤ Σερρών, για το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού στο Βαλτοτόπι, ανέλαβε τη δέσμευση ότι: θα γίνουν όλες οι εργασίες και ο,τι χρειάζεται, ανεξαρτήτους κόστους, από το Δήμο Εμμανουήλ Παππά, προκειμένου να υπάρχει άφθονο και καθαρό νερό προς πόση για όλους τους κατοίκους.

Ο κ. Νότας είπε πως η Δημοτική Αρχή – σε συνεργασία με γεωλόγο και βάσει υδατογράφησης της περιοχής- προσανατολίζεται στη δημιουργία νέας γεώτρησης από Βόρεια πλευρά προς Μπέλιτσα, απέναντι από τις υπάρχουσες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε πως από την πρώτη στιγμή -μετά την απαγόρευση πόσης νερού από τους κατοίκους –απέστειλε έγγραφα στη Δ/νση Υδάτων της Περιφέρειας και τη Δ/νση Υγείας των Σερρών, προκειμένου να καταρτιστεί ένα σχέδιο για να διασφαλισθεί καθαρό και άφθονο νερό στην περιοχή.

Το κόστος του προβλήματος

Ο κ. Δήμαρχος εκτίμησε πως το κόστος για τη νέα γεώτρηση και όλων των αναγκαίων εργασιών αναμένεται να φτάσει τα 300.000 Ευρώ, ποσό υψηλότατο για τα οικονομικά του Δήμου, το οποίο όμως όπως χαρακτηριστικά τόνισε, θα εξασφαλισθεί, γιατί προέχει η υγεία των δημοτών.