Ακμή και ουλές ακμής – Πότε εμφανίζεται και πως θεραπεύεται οριστικά

Ακμή και ουλές ακμής  – Πότε εμφανίζεται και πως θεραπεύεται οριστικά

Η ακμή είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα που εκτός από την εφηβεία μπορεί να εμφανιστεί και σε δεύτερο χρόνο. Τα είδη της ακμής διαχωρίζονται ανάλογα με την μορφή εκδήλωσής της και το πόσο ήπια ή σοβαρή είναι.

Είδη ακμής

Η φαγεσωρική ακμή είναι το είδος της ήπιας ακμής που εμφανίζεται με σπυράκια σποραδικά στο Τ του προσώπου. Έχει συγκεκριμένα αίτια και αφορούν το φυσικό λίπος του δέρματος το οποίο ονομάζεται σμήγμα και είναι αυτό που φράσσει τους πόρους εξαιτίας των κυττάρων που έχουν συσσωρευτεί.

Η φλεγμονώδης ακμή αφορά επίσης την απόφραξη των πόρων και οδηγεί σε φλεγμονή, με στίγματα που αποκτούν ένα έντονο κόκκινο χρώμα μαζί με πύον.

Η κυστική ακμή είναι η πλέον σοβαρή μορφή ακμής η οποία είναι συνώνυμο πλέον της γενικευμένης λοίμωξης και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα στρατηγικό σχέδιο.

Πότε και γιατί εμφανίζεται η ακμή;

Η ακμή είναι κατά βάση κληρονομική και συνήθως είναι επώδυνη, οδηγώντας ακόμα και σε παραμορφώσεις του προσώπου που μπορεί να αφήσουν τις λεγόμενες ουλές προσώπου. Εμφανίζεται κατά βάση στην εφηβεία, ωστόσο μπορεί κάνει την εμφάνιση της για πρώτη φορά πολύ αργότερα ή ακόμα και στην εγκυμοσύνη. Υπολογίζεται ότι το 50% των εγκύων θα έρθει αντιμέτωπο με σπυράκια ακμής κατά τη διάρκεια της κύησης. Το φαινόμενο συνήθως είναι ήπιο. Ο λόγος είναι η αυξημένη έκκριση ορμονών που αυξάνουν την λιπαρότητα.

Πως θεραπεύεται η ακμή

Στις περισσότερες περιπτώσεις της φαγεσωρικής ακμής η άμεση αντιμετώπιση είναι τοπικές κρέμες και τζελ με ρετινοειδή και υπεροξείδιο του βενζολίου.

Ωστόσο αν θέλετε μια οριστική θεραπεία ακμής και να απαλλαγείτε εύκολα από τις ουλές ακμής, μπορείτε να βρείτε την θεραπεία LIGHT PEEL στα Medical Anti-Aging Center που συνδυάζει αντιμετώπιση της ακμής και λιπαρότητας του δέρματος. Επίσης στα κέντρα δερματολογίας θα βρείτε και επαγγελματικό δερματολογικό καθαρισμό.

Περισσότερα στο medicalantiagingcenter.gr.

Advertisements