Άκου πράγματα που συμβαίνουν στη… Ρουμανία και να φρίξεις

Άκου πράγματα που συμβαίνουν στη… Ρουμανία και να φρίξεις

Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλημέρα σας φίλες και φίλοι.

Διανύουμε, λέει, τον δύσκολο μήνα του ασφαλιστικού (ό,τι έμεινε, τέλος πάντων, απ’ αυτό) και ακολουθεί ο (Δεκέμβριος) δυσκολότερος της αξιολόγησης (από τους -γνωστούς και μη εξαιρετέους- ιεροεξεταστές). Βοήθειά μας, τι άλλο να ευχηθώ;

Εν τω μεταξύ η Νικοφιλιάδα καλά κρατεί. Για πόσο ακόμα, θα εξαρτηθεί απ’ αυτούς που καθορίζουν την ατζέντα της επικαιρότητας, ενόσω εμείς, ως πολίτες πια, δεν αντιδράσουμε, για ν’ ασχοληθούμε με τα σοβαρά και τα κρίσιμα. Η φαρέτρα τους είναι γεμάτη.

Παράλληλα, μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζητώντας να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Α, όλα κι όλα. Ο αντιρατσιστικός νόμος γι’ αυτούς είναι κάτι σαν το ιερό ευαγγέλιο. Τόσον αγώνα έκαναν οι άνθρωποι για να τον αποκτήσουμε επιτέλους αυτόν τον νόμο. Να μην τον τηρούμε κιόλας;

Πάντως ο κ. Νίκος φίλης, σε ότι αφορά το θέμα των Ποντίων, επιμένει –αντί να κάνει δήλωση μετανοίας, όπως του συνέστησαν ακόμα σύντροφοι και φίλοι-, στην άποψη που είχε εκφράσει προτού γίνει υπουργός.

Γι’ αυτό, σου λέω, έχει δίκιο ο (κοντεύει μισό χρόνο υπηρεσιακός αρχηγός και εκ των υποψηφίων αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας) κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όταν λέει ότι δεν κάνει για υπουργός Παιδείας ο άνθρωπος.

Άκου πράγματα που συμβαίνουν στη Ρουμανία και να φρίξεις. Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της χώρας ανακοίνωσε, λέει, ο κ. Βίκτορ Πόντα, υπό την πίεση της πρόσφατης τραγωδίας σε νυχτερινό κέντρο του Βουκουρεστίου.

Όπως είπε, δεν θέλει να αφήσει την ευθύνη να βαραίνει τους υφισταμένους του.

Τι καινά δαιμόνια είναι αυτά πάλι, όταν αλλού οι πρωθυπουργοί, ό,τι και να συμβεί, το πολύ πολύ ν’ αναλάβουν την (πολιτική) ευθύνη και πέραν τούτου ου, παραμένοντας στο ύψος… του θρόνου τους, που, ας μην ξεχνάμε, για να τον κατακτήσουν έφτυσαν αίμα;