Ακραία καιρικά φαινόμενα, Γερμανικές συγνώμες και η… ΛΑΕ είναι εδώ

Ακραία καιρικά φαινόμενα, Γερμανικές συγνώμες και η… ΛΑΕ είναι εδώ

Του Νίκου Επ.Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι.

Τετάρτη σήμερα και να που φτάσαμε αισίως στη μέση της βδομάδας. Αν βασιστούμε στις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο Οκτώβρης αποφάσισε να διακόψει την περίοδο χάριτος που μας παρέσχε και ν’ αλλάξει σελίδα. Μερικοί μιλούν ακόμα και για ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία, σημειωτέον, τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται συνηθισμένα και φυσικά για την εποχή. Τέλος πάντων. Ανθρώπινον το σφάλλειν και ου προς θάνατον.

Εν τω μεταξύ η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Volkswagen ζήτησε συγγνώμη για τις παραποιημένες μετρήσεις εκπομπών ρύπων σε ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα, με επιστολή που απηύθυνε προς τους πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είπαμε, από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο, όπως και κάθε φραγμός για το (θεμιτό ή αθέμιτο) κέρδος.

Χθες αναρωτιόμουν τι να κάνει άραγε η ΛΑΕ και δεν ακούγεται τελευταία. Και ιδού, προτού στεγνώσει το μελάνι (τρόπος του λέγειν, μια και το μελάνι έγινε πια μακρινή και νοσταλγική ανάμνηση) των λεγομένων μου, προανήγγειλε αντεπίθεση. Μη φανταστείτε, τώρα εσείς, καμιά επέλαση ιππικού κ.τ.τ. Πολύ δε περισσότερο τανκς και αεροπλάνα να πλήττουν ανηλεώς τον εχθρό.

 Πάντως, για να μιλήσουμε σοβαρά, η αντίληψη ότι, παρά το όποιο ανάστημά σου, με πύρινες ανακοινώσεις, μπορείς να κατατροπώσεις τον αντίπαλο, προϋπήρξε της νεότευκτης ΛΑΕ, πλην όμως απέτυχε να παραγάγει καρπούς. Δεν βλέπω το λόγο πώς και γιατί κάτι τέτοιο θα συμβεί τώρα. Αυτό, φυσικά, δεν αίρει το δικαίωμα και την ανάγκη, θα έλεγα, για εξαντλητική κριτική στην κυβέρνηση.

Με θέσεις, όμως, και όχι με στείρα άρνηση και βαριές κουβέντες.