Ακράτεια ούρων στις γυναίκες – Αίτια και αναίμακτη αντιμετώπιση με laser

Ακράτεια ούρων στις γυναίκες –  Αίτια και αναίμακτη αντιμετώπιση με laser

H ακράτεια ούρων απογοητεύει τις περισσότερες γυναίκες, αφού την συνδέουν άμεσα με την προχωρημένη ηλικία. Ο λόγος που η ακράτεια κάνει την εμφάνισή της δεν είναι αποκλειστικά το γήρας αλλά πολλοί άλλοι καθημερινοί λόγοι, όπως ένας τοκετός. Επιπλέον υπάρχουν πολλές μορφές ακράτειας, άλλες πολύ εύκολα αντιμετωπίσιμες και άλλες πιο περίπλοκες που χρειάζονται γυναικολόγο ή ουρολόγο.

Μερικά από τα συνηθισμένα αίτια που η ακράτεια ούρων εμφανίζεται, είναι:

  • Γενετικές ανωμαλίες
  • Προηγούμενες επεμβάσεις όπως καισαρική
  • Τραυματισμοί στην λεκάνη
  • Χρόνιες παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας
  • Άρση βαρών για πολλά χρόνια
  • Αύξηση βάρους
  • Χαμηλά οιστρογόνα

Για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων στις γυναίκες, οι χειρουργικές μέθοδοι είναι πολύ διαδεδομένες και επιλέγονται σαν τις πιο ασφαλείς. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και αναζητούνται πιο εύκολες και ατραυματικές τεχνικές. Η erbium laser είναι μία απ’ αυτές.

Το laser καταφέρνει να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου κάτω από την ουρήθρα και σαν συνέπεια αυτό φέρνει την ενίσχυση του μηχανισμού που την στηρίζει. Κάθε συνεδρία διαρκεί 20 μόλις λεπτά.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της ακράτειας, μπορεί να απαιτηθούν από 1-3 συνεδρίες.

Χάστε όσα κιλά δεν χρειάζεστε

Εκτός από το laser, έχει βρεθεί ότι η κάθε γυναίκα μπορεί να βοηθήσει πολύ τον οργανισμό της στην αντιμετώπιση της ακράτειας, αν χάσει τα παραπανίσια κιλά.

Κάντε ασκήσεις Kegel

Δεν έχετε παρά να ξαπλώσετε και να δοκιμάσετε να συσφίξετε τους μύες του πυελικού εδάφους. Ύστερα από 10 επαναλήψεις, χαλαρώστε λίγο και επαναλάβετε. Έχει βρεθεί ότι εκτός από την ακράτεια, οι ασκήσεις Kegel βελτιώνουν και την ποιότητα οργασμού στο σεξ.

Μην δυσκολεύετε άλλο την καθημερινότητά σας. Η ακράτεια ούρων δεν είναι ταμπού. Ζητήστε την βοήθεια ενός ειδικό από το Forever Laser και κλείστε το ραντεβού σας στα τηλέφωνα  210 62 01 113 ή μπείτε στην ιστοσελίδα του κέντρου γυναικολογίας για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.