Ακρίτες Επταμύλων Σερρών: 16η Βραδιά πολιτισμού και ποντιακών εδεσμάτων (φωτο, βίντεο)

Ακρίτες Επταμύλων Σερρών: 16η Βραδιά πολιτισμού και ποντιακών εδεσμάτων (φωτο, βίντεο)

Μια ποντιακή γιορτή με όλα τα συστατικά του πολιτισμού του Πόντου, μουσική, χορό αλλά και νοστιμότατα ποντιακά εδέσματα διοργάνωσε για 16η χρονιά ο Σύλλογος Ποντίων Σερρών «Οι Ακρίτες» Επταμύλων, σε μια εκδήλωση που έγινε το περασμένο Σάββατο 14/11 και γέμισε την αίθουσα από ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Στο επίκεντρο μιας τέτοιας εκδήλωσης δεν θα μπορούσε παρά να είναι και η ποντιακή κουζίνα, που την ταξιδεύουν αιώνες τώρα γενιές και γενιές Ποντίων μαγειρισσών. Έτσι κι εδώ, όλα τα καλά προσφέρθηκαν στην εκδήλωση με πολλή αγάπη και φροντίδα από τους εθελοντές μάγειρες. Προφανώς, όλα τα ποντιακά εδέσματα καταναλώθηκαν ξετρελαίνοντας μικρούς και μεγάλους.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Παύλος Καρυπίδης ανέδειξε τη σημασία του εθελοντισμού σε τέτοιες εκδηλώσεις πολιτισμού.

Το… φόντο και η καρδιά της εκδήλωσης ήταν η μουσική και ο χορός. Τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου ανέλαβαν δράση με την βοήθεια των μουσικών Αντώνη Παπαδόπουλου (στο τραγούδι και την λύρα), Δημήτρη Μερτζανίδη (στην λύρα και το τραγούδι), Γιάννη Χριστοφορίδη στο τραγούδι και την λύρα), Άγγελου Τοπαλίδη και Δημήτρη Καρακάση (στο νταούλι) και τον Οδυσσέα Σαμανίδη (στα πλήκτρα και τον ήχο).

Ο ποντιακός σύλλογος ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτής της γιορτής, τον κόσμο αλλά και το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Σερρών, την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Άγιος Πολύκαρπος», τον Ποντιακό Σύλλογο Λευκώνα, την Εύξεινο Λέσχη Σερρών και τον Σύλλογο Λιβαδοχωρίου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

  • Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα του συλλόγου στο facebook.