Αλαλούμ και ταλαιπωρία ψηφοφόρων με τα εκλογικά τμήματα στις Σέρρες

Αλαλούμ και ταλαιπωρία ψηφοφόρων με τα εκλογικά τμήματα στις Σέρρες

Αλαλούμ παρατηρείται με τα εκλογικά τμήματα και στις Σέρρες, καθώς πολλοί ψηφοφόροι, παρά τις προειδοποιήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών να ελέγξουν το τμήμα που ψηφίζουν, αυτοι προσέρχονται στο σχολείο όπου ήταν το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές (Δημοτικές, Ευρωεκλογές) και διαπιστώνουν πως αυτό είναι …κλειστό, ή το όνομά τους δεν είναι γραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους.

Αυτό συμβαίνει γιατί περισσότερα από τα μισά εκλογικά τμήματα, των εκλογών του Μαϊου έχουν κλείσει. (Τότε δημιουργήθηκαν για να αποφευχθει η ταλαιπωρία των ψηφοφόρων εξαιτίας των πολλών καλπών που είχαν στηθεί Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές, Τοπικά Συμβούλια).

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε προειδοποιήσει γι’αυτή την αλλάγή, και όσοι δεν προνόησαν, να ελέγξουν εκ νέου το σχολείο στο οποίο βρίσκεται το εκλογικό τους τμήμα, είχε ως συνέπεια να ταλαιπωρηθούν.

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι δημοτικοί υπάλληλοι που βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα, βοηθούν τους ψηφοφόρους να βρουν το σχολείο στο οποίο είναι το εκλογικό τους τμήμα και να τους κατευθύνουν εκεί.