Αλέκος Αλαβάνος-Σχέδιο Β: «80ρης θα είναι ένα 10 χρονο παιδί όταν αποπληρωθεί το χρέος, συμφώνα με τον Στουρνάρα»

Αλέκος Αλαβάνος-Σχέδιο Β: «80ρης θα είναι ένα 10 χρονο παιδί όταν αποπληρωθεί το χρέος, συμφώνα με τον Στουρνάρα»

Αλαβάνος-ΣέρρεςΤόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το «Σχέδιο Β» Αλέκος Αλαβάνος στην ομιλία του στις Σέρρες, που πραγματοποιήθηκε στην ΚΕΔΗΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ) το βράδυ της Δευτέρας 5 Μαΐου 2014.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησε και ο επίσης υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κώστας Κωστόπουλος. Οι δύο υποψήφιοι ανέλυσαν τις θέσεις τους για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από την τρόικα στην χώρα μαςεπισημαίνοντας ότι:

”Σε συνθήκες περιορισμένων δανειακών υποχρεώσεων, χρήσης όλων των οικονομικών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένου   και του νομισματικού, και ,δυναμικής παραγωγικής λειτουργίας , η  διαγραφή ενός μέρους του χρέους, η επιμήκυνση  της περιόδου αποπληρωμής, η μείωση των τόκων έχουν ουσιαστικό νόημα.

Σε περίπτωση ακραίας κρατικής  υπερχρέωσης, πλήρους απουσίας νομισματικής πολιτικής  και της μεγαλύτερης ύφεσης που έχει γνωρίσει μια χώρα  σε καιρό ειρήνης, όπως η Ελλάδα τίποτα απ’ όλα αυτά δεν μπορούν να αποτρέψουν τη συνεχή επιδείνωση της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης.  Είναι  εντυπωσιακό  ότι το PSI  που έγινε στην Ελλάδα στις αρχές  του 2012   ήταν η μεγαλύτερη  διαγραφή  χρέους που έγινε ποτέ  στην ιστορία του ΔΝΤ – το ρεκόρ μέχρι τότε το είχε η  Αργεντινή.  Παρόλα αυτά οι δανειακές υποχρεώσεις ως απόλυτα νούμερα και ως ποσοστό στο ΑΕΠ έχουν ανεβεί στα ύψη σε σχέση με το 2012, η ύφεση  συνεχίστηκε και οξύνθηκε   η κοινωνική διάλυση έφτασε  στα άκρα.

Με την πρόταση Στουρνάρα για επιμήκυνση της αποπληρωμής του  χρέους στα 70 χρόνια  ένας  σημερινός 10 χρονος θα έχει γίνει 80ρης  όταν θα απαλλάσσεται από το βάρος των σημερινών δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας  ενώ στην πραγματικότητα βέβαια θα έχουν σωρευτεί  και άλλες υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις  στα πλαίσια πολιτικών τύπου ευρωζώνης.

Δολοφονείται σήμερα εν ψυχρώ η γενιά των  20ρηδων και των    30ρηδων  ας μη δολοφονηθεί και η γενιά των σημερινών   βρεφών και η γενιά των αγέννητων.