Αλέξανδρος Χρυσάφης: Ανακοινώνει επίσημα Νέα Αυτοδιοικητική Κίνηση για τον Δήμο Σερρών

Τα «μπαρουτοκαπνισμένα» πρόσωπα και τα… αν!

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Ανακοινώνει επίσημα Νέα Αυτοδιοικητική Κίνηση για τον Δήμο Σερρών

Ο «κύβος ερρίφθη» για τον πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών και οικονομολόγο Αλέξανδρο Χρυσάφη, ο οποίος θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος στην πόλη των Σερρών στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019.

Το βράδυ της Δευτέρας (19/3) πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Φίλλιπος- Ξένια» μία πρώτη (άτυπη) συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης που θα διεκδικήσει την ψήφο των Σερραίων.

Η ανταπόκριση στην πρόσκληση του Αλέξανδρου Χρυσάφη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία (περισσότεροι από 80), τόσο αριθμητικά όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσώπων που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση που αποτέλεσε προπομπό της επίσημης παρουσίασης που θα γίνει στον ίδιο χώρο την προσεχή Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 20.00.

Εστιάζοντας στην ενεργοποίηση των πολιτών και στη διαμόρφωση μιας ειλικρινούς σχέσης με τους δημότες, ο οικονομολόγος, ανακοινώνει την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου, την ίδρυση νέας αυτοδιοικητικής κίνησης.

Η ανακοίνωση θα γίνει σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Φίλιππος Ξενία», στις 8μ.μ.

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, έχοντας δείξει, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Επιμελητήριο Σερρών, δείγματα της συλλογικής εργασίας, φέρεται να δίνει και στην νέα αυτοδιοικητική κίνηση,  ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχικότητα των πολιτών και στη συνδιαμόρφωση των θέσεων και προτάσεων για τον Δήμο Σερρών.

Αυτό αναμένεται να τονίσει και στην ομιλία του που θα πραγματοποιήσει στην επίσημη αναγγελία της Αυτοδιοικητικής Κίνηση όπου θα προσδιορίσει και το στίγμα του.

 

Τα «μπαρουτοκαπνισμένα» πρόσωπα και τα… αν!

Οσο αναφορά τα «μπαρουτοκαπνισμένα» (στον χώρο της Αυτοδιοικησης) πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν, πολλά θα εξαρτηθούν τόσο από το:

ΑΝ ο συνδυασμός του Θόδωρου Μηλίδη θα (ξανα) διεκδικήσει τον θώκο για τρίτη φορά ή θα διαλυθεί, όσο και από το

ΑΝ η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων κατορθώσει να αναδείξει υποψήφιο Δήμαρχο στην θέση του νυν Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη (η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την Πέμπτη 22/3 και μέχρι στιγμής μόνο ο Θεόδωρος Αραμπατζής έχει υποβάλει υποψηφιότητα) με τις εκλογές εκεί να έχουν προσδιοριστεί στο τέλος Απριλίου, αλλά τις φήμες να μιλούν για αναβολή για τον… Σεπτέμβριο.

Επίσης ΑΝ ο τέως Πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Πασχαλούδης, ο οποίος συνεχίζει επαφές με διάφορα πρόσωπα του αυτοδιοικητικού χώρου, δημιουργήσει νέο συνδυασμό.

Όπως όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής, δύο θα είναι οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον Δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Σερρών, ο συνδυασμός του Στέφανου Φωτιάδη «Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης» και ο νέος συνδυασμός του Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Πολλά, βέβαια, θα εξαρτηθούν και ΑΝ η Κυβέρνηση αλλάξει τον νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και ειδικά ΑΝ ξεχωρίσει την εκλογή Δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο (Ένα ψηφοδέλτιο με υποψήφιους Δημάρχους και ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τους Δημοτικού Συμβούλους)