«Αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε!!!» η «απάντηση» Μ.Βαρβιτσιώτη για την εγκατάσταση φυλακίου Λιμενοφυλακής στο Λιμάνι της Αμφίπολης

Δυο γραμμές απάντηση του Μ.Βαρβιτσιώτη
Δυο γραμμές απάντηση του Μ.Βαρβιτσιώτη

«Σε συνέχεια της υποβληθείσας Αναφοράς, σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας παρέχετε μέσω της αποστολής της συγκεκριμένης επιστολής και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για την ανάδειξη του θέματος.

Ο Υπουργός
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης»

Αυτή είναι η… «απάντηση» του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στην αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή, ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν κατά την επικείμενη αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος, την Επιστολή του Δημάρχου Αμφίπολης Γιώργου Βογιατζή, με θέμα την εγκατάσταση φυλακίου Λιμενοφυλακής στο Λιμάνι της Αμφίπολης, στην οποία αναφέρεται ότι:

“Ο Δήμος Αμφίπολης μετά τη ψήφιση του Νόμου 4071/2012(ΦΕΚ 85/τ.Α/2012) με τη υπ. αριθ. 206/25-6-2012 απόφαση του Δ.Σ.  όρισε νέο Δ.Σ. στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αφίπολης. Στη συνέχεια έγινε η σχετική παράδοση-παραλαβή από το Δημόσιο Λιμενικό Ταμείο και το νέο Συμβούλιο προχωράει στην ενεργοποίηση του Ταμείου. Κατόπιν αυτού ζητάμε από μέρους σας την εγκατάσταση φυλακίου Λιμενοφυλακής στο Λιμάνι της Αμφίπολης, το οποίο λειτουργεί σήμερα ως αλιευτικό καταφύγιο και μπορεί να λειτουργήσει ως Μαρίνα μικρών τουριστικών σκαφών, αλλά απαιτείται η παρουσία φύλαξης από το κράτος.” Τέλος επισημαίνεται σχετικά με την επιτροπή αυτοψίας την οποία οργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Μωυσιάδης ότι αυτή: “αποφάνθηκε θετικά, διότι ήδη υπάρχει χώρος κατάλληλος να στεγάσει τις ανάγκες του Φυλακίου, ο περιβάλλον χώρος είναι κατάλληλα περιφραγμένος και το μόνο που απομένει είναι η εγκατάσταση των Λιμενοφυλάκων.”