«Ανάψανε τα αίματα» μεταξύ ΤΑΡ και κατοίκων στους Φιλίππους!

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

«Ανάψανε τα αίματα» μεταξύ ΤΑΡ και κατοίκων στους Φιλίππους!

Ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή η αδιαλλαξία και ο αυταρχισμός, δίκη αποικιοκράτη,  από την Διοίκηση του ΤΑΡ (TransAdriatic Pipeline), σχετικά με την όδευση του αγωγού, ολίγο νοτιότερα

Του
Στέλιου Ρακιτζή

του γνωστού αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, θα οδηγούσε την Κ/Ξ κατασκευής του έργου σε τροχιά σύγκρουσης με τον ντόπιο πληθυσμό στην περιοχή των τεναγών.

Μπορεί να μη υπήρξαν άμεσα συγκρούσεις των κατοίκων με την αστυνομία και τους συνεργάτες του ΤΑΡ, πλην όμως ήταν συστηματική και δυναμική η κινητοποίηση των αγροτών, που έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα στην Διοίκηση του ΤΑΡ

«Ο αγωγός δεν θα περάσει μέσα από τα τενάγη»

Αύριο θα συνεχισθεί η επιφυλακή των κατοίκων της περιοχής των Κρηνίδων, διατηρώντας την ετοιμότητα που είχαν και σήμερα.

dav

Με δήλωσή του, ο κ Μανώλης Κελαϊδάκης, ένας εκ των βασικών συντελεστών του αγώνα των κατοίκων επισήμανε την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου παρά την καλλιεργητική περίοδο και τις αυξημένες υποχρεώσεις των αγροτών αυτό τον καιρό, υποστηρίζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα εργαζομένων της Καβάλας άλλα και των αγροτών του νομού να μην επιτρέψουν την διέλευση του αγωγού από την νότια πλευρά των Κρηνίδων, λέγοντας πως μπορούν και είναι από κάθε άποψη τεχνικά εφικτό να αλλάξει η όδευση βορειότερα, πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.

Ανάλογη ήταν και η θέση που υποστήριξε και ο κ Λευθέρης Κωταϊδης επιμένοντας πως δεν θα επιτραπεί στον ΤΑΡ να εφαρμόσει αρχές παρανομίας στην περιοχή.

Απεργία πείνας

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Θέμης Καλπακίδης συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη, απαιτώντας να εισακουσθεί η βούληση των κατοίκων της περιοχής.