Άναψε η «Φλόγα της Αγάπης» στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Άναψε η «Φλόγα της Αγάπης» στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣΗ «Φλόγα της Αγάπης» άναψε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης υποδέχτηκε με θέρμη του διοργανωτές και τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη φλόγα της ελπίδας και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, που διοργανώνει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

«Όλοι εσείς είστε οι αγγελιοφόροι της ελπίδας για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης ο οποίος αφού συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους για την εν λόγω δράση, επισήμανε πως το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας πρέπει να σταλεί παντού, ώστε να υπάρχει  διαρκής ετοιμότητα για την κάλυψη αναγκών που τυχόν προκύπτουν. Παράλληλα δήλωσε για ακόμη μια φορά πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στέκονται πάντα αρωγοί σ’ αυτήν την σημαντική προσπάθεια.

«Επιτελούμε ιερό σκοπό. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σ’ αυτόν τον αγώνα για τη μετάδοση του μηνύματος της εθελοντικής προσφοράς αίματος» δήλωσαν από την πλευρά τους τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης  Αλέξανδρος Τσελεπής όσο και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Νούλης. Επιπλέον, η Κατερίνα Τσιούρα, αναπληρώτρια συντονίστρια διευθύντρια αιμοδοσίας του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, επισήμανε πως παρά το ενθαρρυντικό γεγονός ότι ο νομός μας είναι αυτάρκης σε αίμα ο αγώνας για την αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών δεν θα πρέπει να σταματήσει ποτέ.

Να σημειώσουμε πως  η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας και θα καταλήξει στις 3 Οκτωβρίου στην πόλη της Πτολεμαΐδας του νομού Κοζάνης, όπου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών της 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Τη Λαμπαδηδρομία στην πόλη των Σερρών διοργάνωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης ως μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και την Αιμοδοτική Φλόγα μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι του ΤΕΦΑΑ Σερρών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών.