Αναρμόδιος ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας για το κλείσιμο του Γυμνασίου Ροδολίβους-«Θύματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής οι μαθητές» δηλώνει η Αφρ. Σταμπουλή

Αναρμόδιος ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας για το κλείσιμο του Γυμνασίου Ροδολίβους-«Θύματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής οι μαθητές» δηλώνει η Αφρ. Σταμπουλή

Γυμνάσιο ΠρώτηςΤο θέμα επαναλειτουργίας του γυμνασίου Ροδολίβους οδήγησε τους κατοίκους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Δ/ντη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Διευθυντής δήλωσε… αναρμόδιος, αφού όπως είπε … εφαρμόζει τις υπουργικές αποφάσεις. Είχε όμως να τους προτείνει… λύση, αφου τους είπε ότι μπορεί να δοθεί μόνο σε… πολιτικό επίπεδο (σ.σ. δηλαδή παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι ορθά έκλεισε το σχολείο, βασει του σχεδιασμού). Να σημειώσουμε  ότι τρεις φορές είχε αναβληθεί η συγχώνευση των δύο Γυμνασίων, με το τραγελαφικό όταν την περσυνη χρονιά οι μαθητές του Ροδολίβους ξεκίνησαν στο Γυμνάσιο Πρώτης για δύο ημέρες και κατόπιν επέστρεψαν στο Γυμνάσιο Ροδολίβους. Επίσης τα Λύκεια των δύο χωριών έχουν εδώ και δύο χρόνια συγχωνευτεί κι έχουν έδρα το Ροδολίβος.

Η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή για το κλείσιμο του Γυμνασίου Ροδολίβους, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου συνεχίζει να εφαρμόζει απτόητα τις νεοφιλελεύθερες συνταγές των μνημονιακών της δεσμεύσεων και της τρόικα, αδιαφορώντας για τις αντικοινωνικές τους συνέπειες.
Αυτή τη φορά θύματα είναι οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Ροδολίβους, το οποίο καλείται να παύσει οριστικά τη λειτουργία του, συγχωνευόμενο με το Γυμνάσιο Πρώτης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σε κάθε ευκαιρία την αντίθεσή του στη λογική των μαζικών συγχωνεύσεων, διότι αυτές από τη μια μεριά προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα παιδιά των σχολείων που κλείνουν και στους γονείς τους (ταλαιπωρία/οικονομική επιβάρυνση από τη μετακίνηση) και από την άλλη οδηγούν σε απώλεια θέσεων εκπαιδευτικών, ανεβάζοντας έτσι τον δείκτη ανεργίας σε νέα δυσθεώρητα ύψη.
Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τους λόγους για τους οποίους η αναστολή της συγχώνευσης των δύο Γυμνασίων δεν πραγματοποιήθηκε αυτή τη σχολική χρονιά, όμως αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι κάθε μέρα που περνάει η πολιτική της συγκυβέρνησης γίνεται όλο και πιο καταστροφική για τους/τις εργαζόμενους/ες και την κοινωνία. Μόνο η ανατροπή της θα δώσει σε όλα τα παιδιά της χώρας  την Παιδεία που τους χρειάζεται για ένα  μέλλον που τους αξίζει.