Ανατίναξαν ΑΤΜ στο Λευκώνα! (φώτος)

Ανατίναξαν ΑΤΜ στο Λευκώνα! (φώτος)

Αγνωστοι δράστες ανατίναξαν ΑΤΜ και πήραν το περιεχόμενό του. Ηταν 3.30 ξημερώματα Τρίτης 4 Οκτωβρίου, όταν μια δυνατή έκρηξη συντάραξε το κέντρο του χωριού Λευκώνας των Σερρών. Οι κάτοικοι του κεντρικού δρόμου Σερρών-Θεσσαλονίκης πετάχτηκαν από τον ύπνο τους απορημένοι για το δυνατό κρότο.

Αυτό που αντίκρισαν ήταν το διαλυμένο μηχάνημα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν αμέσως στην περιοχή και άρχισαν να διεξάγουν έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είχαν τοποθετήσει στο ΑΤΜ με φιαλη με αέριο και το ανατίναξαν. Κομμάτια από το ΑΤΜ είχαν διασκορπιστεί στο δρόμο και τη γύρω περιοχή, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν και κάποια τζάμια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα κουτιά που περιείχαν τα χρήματα βρέθηκαν στη λίμνη

Οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από το διαλυμένο ΑΤΜ τα κουτιά που περιείχαν τα χρήματα (άγνωστο το ποσό, αν και κάποιοι κάτοικοι είπαν πως την προηγούμενη ημέρα το μηχάνημα δεν είχε χρήματα). 

Μετά από έρευνες τα κουτιά του ΑΤΜ εντοπίστηκαν ανοιγμένα κοντά στη λίμνη του Λευκώνα στο περιμετρικο δρόμο της πόλης των Σερρών.

Στελέχη της σήμανσης της Αστυνομίας Σερρών απέκλεισαν για αρκετές ώρες το χώρο και συνέλεξαν στοιχεία. Η Ασφάλεια Σερρών διεξάγει τις έρευνες για των εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.