Αναβαθμίζεται το ιστορικό και εμπορικό Κέντρο της πόλης των Σερρών

Αναβαθμίζεται το ιστορικό και εμπορικό Κέντρο της πόλης των Σερρών

Στεργίου-Γκότσης-Δημος Σερρών«Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο».
Αυτά τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων- υποδομών και καθημερινότητας Ηλίας Γκότσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 6-3-2015, παρουσία του εκπροσώπου τύπου Νίκου Στεργίου και του ειδικού συνεργάτη για θέματα τύπου επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Γιώργου Ξυλογιάννη.
Ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κυκλοφοριακής μελέτης καθώς και στα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή της.
Τόνισε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη θα ολοκληρωθεί, εφόσον υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ορίζει ο νόμος.
Η διευκόλυνση των πεζών, η εύκολη, γρήγορη και ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων καθώς και η τόνωση της εμπορικής κίνησης της πόλης είναι μερικά από τα οφέλη που θα προκύψουν.
Υποστήριξε ότι όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων στο ιστορικό και εμπορικό τους κέντρο.
Η εμπειρία έχει δείξει ότι η πεζοδρόμηση του κέντρου κάθε πόλης, αναβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών, τονώνει την εμπορική κίνηση και γενικότερα ζωντανεύει την κοινωνική ζωή της πόλης.
Έχοντας σαν δεδομένο τα παραπάνω οφέλη, αναφέρθηκε στην πεζοδρόμηση του υπολοίπου τμήματος της οδού Μεραρχίας έως στο ύψος της οδού 29ης Ιουνίου.
Επίσης, τόνισε, ότι θα ξεκινήσει σύντομα η ανάπλαση της οδού Τσαλοπούλου, με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, δεντροφυτεύσεις, υποδομή για υπόγειο φωτισμό κ.α

Ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε επίσης στην εξέλιξη του έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων, λέγοντας ότι συνεχίζονται με πολύ καλό ρυθμό και όταν ολοκληρωθούν, οι κάτοικοι της περιοχής που γίνονται τα έργα, θα απολαύσουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης.

Αναφερόμενος στους χώρους στάθμευσης που θα χαθούν με την ολοκλήρωση του έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων, τόνισε ότι, θα δημιουργηθούν 200 θέσεις πίσω από το δημοτικό γήπεδο Σερρών, θέσεις στους χώρους φορτοεκφόρτωσης, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται από τους πολίτες κατά τις βραδυνές ώρες και τις ώρες εκτός ανεφοδιασμού της αγοράς.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα δοθούν κάρτες μόνιμης κατοικίας, στους κατοίκους που διαμένουν στην περιοχή, ώστε να κατοχυρώσουν θέσεις στάθμευσης.
Επίσης θα δημιουργηθούν δημόσιες θέσεις ΑΜΕΑ και θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες ιδιωτικές.
Αν υπάρξει ανάγκη θα δημιουργηθούν και άλλες.
Μπορούν επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους, στους ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών, εφόσον το επιθυμούν.
Να υπενθυμίσουμε, τόνισε ο κ.Γκότσης, ότι λειτουργεί το υπόγειο πάρκινγκ πίσω από το Διοικητήριο και μπορούν οι πολίτες που επισκέπτονται την πόλη να σταθμεύουν εκεί τα αυτοκίνητα τους.