Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση μελών της Χρυσής Αυγής Σερρών που κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας

Φωτογραφία απο τις "επισκέψεις" της Χρυσής Αυγής σε λαϊκή αγορά των Σερρών
Φωτογραφία απο τις “επισκέψεις” της Χρυσής Αυγής σε λαϊκή αγορά των Σερρών

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης μελών της Χρυσής Αυγής, της Τ.Ο. Σερρών. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Συγκεκριμένα κατηγορούνται ότι στις 3 Οκτωβρίου 2012 επιτέθηκαν σε μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν αυτός εξέφρασε την δυσφορία του για την παρουσία τους μπροστά από καφέ μπαρ σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης των Σερρών και τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

Η πρώτη ημερομηνία εκδίκασης είχε οριστεί στις 11/9/2013 τότε είχαν ζητήσει αναβολή της εκδίκασης οι κατηγορούμενοι και έγινε δεκτή από την έδρα. Την Τετάρτη το μεσημέρι (19/2) όταν ήρθε η ώρα της εκδίκασης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών οι κατηγορούμενοι υπέβαλαν εκ νέου αίτηση αναβολής της εκδίκασης με την αιτιολογία της απουσίας των δικηγόρων τους, (ο ένας αδυνατούσε να βρίσκεται στα δικαστήρια και ο άλλος λόγω τροχαίου ατυχήματος). Η έδρα έκανε δεκτή την αίτηση και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 8/10/2014.

Ο εκπρόσωπος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δημήτρης Γραβάνης, αναφερόμενος στην νέα αναβολή της εκδίκασης δήλωσε: «Είναι η συνήθης τακτική της Χρυσής Αυγής να ζητάει αναβολή των υποθέσεων τους μέχρι ότου, ίσως έχει μια βολική έδρα κατά αυτούς. Εμείς εκτιμούμε ότι ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο, οι όποιες απόπειρες τρομοκράτησης της κοινωνίας και των εργαζομένων εκ μέρους της χρυσής Αυγής δεν περνάει. Είναι μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση, όχι για τις συγκεκριμένες πράξεις, αλλά γιατί έχει σκοπό να τρομοκρατήσει την κοινωνία και τους εργαζόμενους, να προκαλέσει το μίσος μεταξύ των ανθρώπων και μέσα από αυτά να ξεχάσουμε ότι οι πρόγονοι αυτών, πολιτικά ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν με τις αρχές της κατοχής, τους Βούλγαρους, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και στη συνέχεια με την χούντα».