Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καταγγέλλει την «μνημονιακή» συνεργασία της ΔΑΚΕ με την ΠΑΣΚ στο ΝΤ ΑΔΕΔΥ Σερρών

εκλογες στην ΑΔΕΔΥ τμήμα ν.Σερρών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22/9
εκλογες στην ΑΔΕΔΥ τμήμα ν.Σερρών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22/9

Μετά το ΠΑΜΕ και η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την «μνημονιακή» συνεργασία της ΔΑΚΕ με την ΠΑΣΚ στο προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σερρών με σκοπό να «καρπωθούν» την διοίκηση αποκλείοντας τις άλλες δύο παρατάξεις, που εκπροσωπούν το 40% και πλέον των Δημόσιων Υπάλληλων της Π.Ε. Σερρών, από το Προεδρείο. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το απελθόν Προεδρείο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών προσπάθησε να συνεργαστεί και να συντονίσει τον αγώνα ενάντια στο σύνολο των μνημονιακών πολιτικών, με όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη του, αλλά και με τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς της Π.Ε. Σερρών, μέσα στους πιο δύσκολους καιρούς για το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα.
Δεν δίστασε να καταγγείλει επανειλημμένα τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΓΣΕΕ για την απροθυμία τους να συντονίσουν και να υλοποιήσουν από κοινού ένα σχέδιο δράσης, με ξεκάθαρο στόχο την ανατροπή τόσο των καταστροφικών πολιτικών όσο και των Κυβερνήσεων που τις στηρίζουν.
Έθεσε προ των ευθυνών τους, τους Βουλευτές Σερρών αλλά και όλους τους πολιτικούς – κομματικούς παράγοντες για τις καταστροφικές πολιτικές που ψηφίζουν και στηρίζουν εις βάρος και της σερραϊκής κοινωνίας, χωρίς να επιδιώξει σε καμία περίπτωση την «εύνοια» τους.
Η ξεκάθαρη και έντιμη αυτή συνδικαλιστική στάση, που όφειλε να έχει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών και επιβάλλεται να έχει ο κάθε συνδικαλιστικός φορέας, φαίνεται πως ενόχλησε συγκεκριμένους κομματικούς μηχανισμούς και κατ’ επέκταση τα συνδικαλιστικά ανδρείκελα τους.
Είχαν συνηθίσει φαίνεται, οι «Σωτήρες» Βουλευτές και οι παρατρεχάμενοι τους, να συναντούν «πρόθυμα» συνδικαλιστικά Προεδρεία, ώστε να κάνουν τις εθιμοτυπικές χειραψίες, να βγάλουν τις καθιερωμένες φωτογραφίες και να δώσουν αφειδώς τις κενού περιεχομένου υποσχέσεις τους, ενώ παράλληλα συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο, στηρίζοντας άνευ όρων τις επιταγές της τρόικας.
Έτσι η ΔΑΚΕ Δ.Τ. Σερρών, αφού κάλεσε σε ενωτικό αγώνα όλες τις παρατάξεις που οι Δημόσιοι Υπάλληλοι της Π.Ε. Σερρών επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουν στο ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΣΕΡΡΩΝ, στη συνέχεια μοίρασε κατά τα πρότυπα της συγκυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΗ.ΣΥ (δηλαδή την ΠΑΣΚ) τις θέσεις στην Ε.Γ., αποκλείοντας τις άλλες δύο παρατάξεις, που εκπροσωπούν το 40% και πλέον των Δημόσιων Υπάλληλων της Π.Ε. Σερρών, από το Προεδρείο.
Προφανώς τηρήθηκε απαρέγκλιτα η κομματική γραμμή που δόθηκε παρασκηνιακά στις δυο «Κυβερνητικές», συνδικαλιστικές παρατάξεις, ώστε ο δήθεν «ενωτικός» αγώνας, να αποτελεί υπόθεση της συνδικαλιστικής μνημονιακής «συγκυβέρνησης», που ελέγχει πλέον και το ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΣΕΡΡΩΝ .
ΣΕΡΡΕΣ,  30 – 9 – 2013
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Γ. ΑΔΕΔΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΒΟΥΛΤΣΙΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΚΑΤΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ