Ανεύθυνος οδηγός κινδύνεψε να πνιγεί στο Χορτερό, από το ξαφνικό μπουρίνι

Ανεύθυνος οδηγός κινδύνεψε να πνιγεί στο Χορτερό, από το ξαφνικό μπουρίνι

Γεφυρα Χορτερου-ΜπουρινιΞαφνικό μπουρίνι, με έντονη βροχόπτωση κεραυνούς και αστραπές, ξέσπασε για λίγα λεπτά, γύρω στις τρεις το μεσημέριτης Τετάρτης (14-05-2014) προκαλώντας έντονα προβλήματα. Για μια ακόμη φορά πλημμύρισε η γέφυρα του Χορτερού κάτω από τον Σιδηροδρομικό σταθμό του Σιδηροκάστρου.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι του Σιδηροκάστρου Σιντικής και της Ηράκλειας του δήμου Ηράκλειας, ενώ το ίδιο δυνατή ήταν η βροχή και μέσα στην πόλη των Σερρών.

Στον δήμο Ηράκλειας, μέσα σε λίγα λεπτά πλημμύρισαν υπόγεια καταστήματα και σπίτια, ενώ η δυνατή βροχή, μετέτρεψε τους δρόμους σε χείμαρρους παρασύροντας καρέκλες και τραπέζια από καταστήματα.

Μετά την άμεση επέμβαση κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή αντλήθηκαν τα νερά από τα βουλωμένα από φερτές ύλες φρεάτια και η κατάσταση αποκαταστάθηκε αφήνοντας πίσω της υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της πόλης της Ηράκλειας.

Στο ίδιο σκηνικό βρέθηκε και η πόλη του Σιδηροκάστρου του ομώνυμου δήμου, όταν ένα ξαφνικό μπουρίνι έπληξε την περιοχή, πλημμυρίζοντας για μια ακόμη φορά τη γέφυρα του Χορτερού.

Παρά τις συστάσεις της Τροχαίας να μην επιτραπεί η διέλευση των οχημάτων κάτω από τη γέφυρα, οδηγός ΙΧ οχήματος παραβίασε τις απαγορευτικές κορδέλες επισήμανσης που στήθηκαν, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί κάτω από τη γέφυρα, καθώς το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Ο οδηγός που αρνούνταν να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο του, ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου για να σωθεί, παραμένοντας για αρκετές ώρες, με την πυροσβεστική υπηρεσία να δίνει μάχη με τα καιρικά φαινόμενα έως ότου καταφέρνει τελικά να αντλήσει το νερό και να τον απεγκλωβίσει.