Άνω κάτω το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σερρών

Άνω κάτω το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σερρών

Στον αέρα βρίσκονται τα πλέι οφ της Επίλεκτης κατηγορίας στην ΕΠΣ Σερρών  μετά την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ που δικαιώνει τον Διαγόρα Δασοχωρίου για τη χρησιμοποίηση του Βούλγαρου τερματοφύλακα Χρίστο Μπαχταρλίεφ στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Διαγόρα Δασοχωρίου απέκτησε αρχές του 2016 τον Βούλγαρο τερματοφύλακα ο οποίος αγωνίστηκε σε παιχνίδια της ομάδας στον τελικό κυπέλλου και στο πρωτάθλημα.

Ο Διαγόρας εξασφάλισε αγωνιστικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Επίλεκτης κατηγορίας αλλά ο Ηρακλής Αμμουδιάς (που θα συμμετείχε στα πλέι άουτ) υπέβαλε ένσταση  για  αντικανονική συμμετοχή του  Μπαχταρλίεφ γιατί είχε αγωνιστεί για την περίοδο 2015-16 σε τρεις ομάδες (σε ομάδα της Βουλγαρίας, στην FC Σέρρες και στο Δασοχώρι).

Η ΕΠΣ Σερρών τιμώρησε τον Διαγόρα Δασοχωρίου, ο οποίος  έχασε με 3-0  α.α. τα παιχνίδια στα οποία είχε χρόνο συμμετοχής ο Βούλγαρος τερματοφύλακας. Η ΕΠΣ Σερρών επικύρωσε τη βαθμολογία, έκανε την κλήρωση των αγώνων των πλέι οφ με τη συμμετοχή του Ηρακλή Αμμουδιάς και των αγώνων των πλέι άουτ με τη συμμετοχή του Διαγόρα Δασοχωρίου.

Πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη των πλέι οφ  η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ με την οποία γίνεται δεκτή η έφεση του Διαγόρα και απορρίπτεται η αρχική απόφαση που δικαίωνε τον Ηρακλή, το πρωτάθλημα γίνεται… άνω κάτω.

Ο Διαγόρας Δασοχωρίου θέλοντας να εξαντλήσει όλες τις  πιθανότητες δικαίωσης, είχε ζητήσει τη νομική συνδρομή του κ. Λάκη Σημαιοφορίδη. Ο έμπειρος νομικός στηρίχτηκε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της έφεσης σε μία νέα διάταξη που υπάρχει σύμφωνα με την οποία ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί το μέγιστο σε δύο ομάδες που αγωνίζονται στο ίδιο εθνικό πρωτάθλημα και η συμμετοχή του σε πρωτάθλημα άλλης ομοσπονδίας δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή του Χρίστο Μπαχταρλίεφ με την FC Σέρρες και το Διαγόρα Δασοχωρίου είναι νόμιμη και δεν παίζει ρόλο το ότι αγωνίστηκε  στο ξεκίνημα της περιόδου σε πρωτάθλημα της Βουλγαρίας.

Ο κ. Σημαιοφορίδης προχώρησε σε καταγγελία κατά της ΕΠΣ Σερρών και ζητά από την ΕΠΟ  να κληθούν τα όργανα γιατί έγινε παραβίαση του ΚΑΠ.

Από πλευράς Διαγόρα Δασοχωρίου μιλάνε για παραιτήσεις παραγόντων της ΕΠΣ Σερρών και θα προχωρήσουν και οι ίδιοι σε καταγγελίες αφού η Ένωση προχώρησε σε κλήρωση των πλέι οφ δύο ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση και χωρίς να έχει παρέλθει το απαραίτητο χρονικό διάστημα ενώ επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Αυτό που θα απαιτηθεί είναι η νέα επικύρωση της βαθμολογίας  και εκ νέου κλήρωση και διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Κι όλα αυτά ενώ έχουν ήδη διεξαχθεί πέντε αγωνιστικές στα πλέι οφ και στα πλέει άουτ. Μάλιστα ο Ηρακλής Αμμουδιάς (που είχε ξεκινήσει την υπόθεση Μπαχταρλίεφ) με δεδομένο ότι δεν θα αγωνιζόταν στα πλέι άουτ αποδυναμώθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Επίσης η ΕΠΣ Σερρών πρέπει να γνωστοποιήσει στην ΕΠΟ εγγράφως μέχρι την Πέμπτη 28 Απριλίου τον πρωταθλητή του Νομού για να ξεκινήσουν οι αγώνες μπαράζ ανόδου στη Γ εθνική.

(πηγη: ΕΡΤ Σερρών ert.gr)