Ανοίγουν οι οδοί Ερμού και Σολωμού, πεζόδρομος η Κ.Καραμανλή (πρώην Χ Μεραρχίας)

Δημαρχείο Σερρών-Καραμανλή-2013-04-13 13.41.36Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης τμημάτων τους (στο πλαίσιο του έργου πεζοδρόμησης της κεντρικής οδού Κων/νου Καραμανλή-πρώην Μεραρχίας) οι οδοί Ερμού και Διονυσίου Σολωμού «ανοίγουν» και δίνονται στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ειδικότερα, οι σχετικές εργασίες στις προαναφερόμενες οδούς ξεκίνησαν στις 26 Μαρτίου και υπήρξαν αλλαγές των μέχρι τότε κυκλοφοριακών δεδομένων, τα οποία προσαρμόζονται, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Έτσι, από το ύψος της συμβολής της Ερμού με την Εμμανουήλ Ανδρόνικου έως την διασταύρωση της Διονυσίου Σολωμού με την οδό Τσαλοπούλου η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαθίσταται.

Συγκεκριμένα, η κίνηση στις δύο συνεχόμενες οδούς θα είναι μονόδρομη (με φορά από Ερμού προς Διονυσίου Σολωμού και πλατεία Εμπορίου) και θα ισχύει για όλα τα οχήματα, εκτός των αστικών λεωφορείων που θα κινούνται και προς τις δύο κατευθύνσεις, ενώ η “contra flow” (σε αντίθετη ροή) κίνησή τους καταργείται.

Τέλος να επισημανθεί ότι η οδός Κων. Καραμανλή (Πρώην Μεραρχίας) είναι πεζόδρομος και απαγορεύεται σ’ αυτόν η κίνηση οποιοδήποτε οχήματος.