Ανόρθωση Στήθους: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Θέλεις στητό, σφριγηλό και νεανικό στήθος όμως έχεις ακόμα πολλές απορίες; Βρίσκεσαι ακριβώς στο σημείο που πρέπει. Παρακάτω μπορείς να βρεις τις απαντήσεις σε ορισμένες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ανόρθωση στήθους.

  1. Από ποια ηλικία και μετά μπορεί μία γυναίκα να κάνει ανόρθωση στήθους;

Η ανόρθωση στήθους μπορεί τυπικά να γίνει από την ηλικία των 18 και επάνω. Συνήθως ωστόσο αφορά γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

  1. Ποια θα είναι η μορφή του στήθους μετά την επέμβαση;

Το στήθος αποκτάει τη μορφή που είχε κατά το τέλος της εφηβείας και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό.

  1. Τι γίνεται με τις τομές της επέμβασης;

Οι καινούργιες τεχνικές δίνουν στον πλαστικό χειρούργο τη δυνατότητα να κάνει ελάχιστες τομές. Ακόμα και αυτές εξαφανίζονται κατά την μετεγχειρητική περίοδο χαρίζοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

  1. Η ανόρθωση στήθους συνδυάζεται και με άλλη πλαστική στήθους;

Η ανόρθωση στήθους μπορεί να είναι μία ανεξάρτητη επέμβαση ή να συνδυαστεί με κάποια άλλη πλαστική στήθους. Το δεύτερο συμβαίνει σε περιπτώσεις που το στήθος είναι άδειο οπότε και προχωράμε σε  αυξητική και τοποθέτηση ενθεμάτων για αρτιότερο αποτέλεσμα.

  1. Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η ασθενής νοσηλεύεται για ένα βράδυ ενώ τα ράμματα αφαιρούνται περίπου μετά από 2 εβδομάδες.

  1. Σε πόσες μέρες μπορώ να γυρίσω στη δουλεία μου

Αν πρόκειται για δουλειά γραφείου 3 με 4 ημέρες είναι αρκετές. Περισσότερο σε περιπτώσεις που υπάρχει έντονη καταπόνηση.

Για περίπου 1 μήνα μετά την επέμβαση η ασθενής θα πρέπει να φοράει αθλητικό σουτιέν.

  1. Ποιες είναι οι τιμές για μία τέτοια επέμβαση;

Οι τιμές της ανόρθωσης στήθους καθορίζονται ανά περίπτωση και μπορεί να διαφέρουν από γιατρό σε γιατρό. Σε κάθε περίπτωση πάντως το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης( όπως και για τις περισσότερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής) είναι πλέον σε επίπεδα που θεωρούνται προσιτά.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με την πλαστική στήθους μπορείς να επικοινωνήσεις με τον κορυφαίο πλαστικό χειρουργό Dr Ζήση Μπουκουβάλα.