ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΕΡΡΩΝ: Δεν μας τρομάζουν των φασιστών τα βόλια

Χρυσαυγίτες ζητούσαν με αγωγή 70.000 ευρώ για χαρακτηρισμούς που προσέβαλαν την προσωπικότητά τους!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΕΡΡΩΝ: Δεν μας τρομάζουν των φασιστών τα βόλια

Στο κενό έπεσε η αγωγή που είχαν καταθέσει μέλη της Χρυσής Αυγής Σερρών, σύμφωνα με την οποία ζητούσαν 70.000ευρώ από δύο συμπολίτες μας. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν προσήλθαν στο Δικαστήριο Σερρών τη Δευτέρα 19/9, όπου θα εκδικαζόταν η υπόθεση, για να υποστηρίξουν την αγωγή τους και ως εκ τούτου το δικαστήριο κήρυξε αθώους του δυο εναγόμενους.

Η αγωγή είχε υποβληθεί γιατί σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σερρών, υπήρχαν, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσαν τα Μέλη της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρισμοί που… έθιγαν την προσωπικότητά τους.

Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου Σερρών η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

 

Η απαλλαγή των συντρόφων μας αντιφασιστών Γιάννη Καδή και Άρη Τζιντζίδη από τις αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες που τους καταλόγιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Σιώης και Ηλιάδης, είναι η οριστική δικαίωση που βάζει τέλος στην επιλεκτική δίωξη μελών του αντιφασιστικού κινήματος και στην προσπάθεια τους να θολώνουν τα νερά, ώστε από θύτες να το παίζουν θύματα. Κύριο στόχο είχαν να τρομοκρατήσουν αυτούς που τους ξεσκεπάζουν και δείχνουν ότι οι ναζί είναι εχθροί της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λαού.

Τα θρασύδειλα φασιστοειδή δεν είχαν το θάρρος και τη στοιχειώδη πυγμή, να παραστούν στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά την εκδίκαση της υποθέσεως στις 19/9, για να υποστηρίξουν το σαθρό, ούτως ή άλλως κατηγορητήριο. Τυχοδιώκτες, καιροσκόποι, γνήσια τέκνα των ταγματασφαλιτών ακολουθώντας την τακτική της «βιομηχανίας μηνύσεων», στοχοποίησαν δύο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, για την παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες και την αντιφασιστική δράση στο οπαδικό κίνημα.

Να σημειωθεί ότι ο Άρης Τζιντζίδης δεν είναι καν μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σερρών.

Αφορμή ώστε να συρθούν στα δικαστήρια οι συναγωνιστές αντιφασίστες, με την κατηγορία συκοφάντησης και προσβολής της προσωπικότητας των χρυσαυγιτών, στάθηκε μια ανακοίνωση που είχε συντάξει και δημοσιεύσει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σερρών τον Φλεβάρη 2014 https://antarsya.gr/node/1980 στην οποία εξέφραζε την προσδοκία της να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι Σιώης και Ηλιάδης για την δολοφονική επίθεση εναντίον άλλου συντρόφου μας, τον Οκτώβρη 2012. Θυμίζουμε ότι για την εν λόγω υπόθεση καταδικάστηκαν με τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, οπλοφορίας και οπλοχρησίας και τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 12 μηνών, έκαστος.

Επισημαίνεται ότι ο Σιώης καταδικάστηκε επιπλέον και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ μετά από αυτά ο Ηλιάδης έχει αποχωρήσει με δημόσια ανακοίνωση από τη Χρυσή Αυγή.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σερρών, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των αγωνιστών Γιάννη Καδή και Άρη Τζιντζίδη, δεν δίστασε και σε αυτή την πρόκληση.

Έδωσε τη μάχη να καταδείξει ότι η δίωξη των συντρόφων μας ήταν πολιτική και στοχοποιούσε συνολικά την αντικαπιταλιστική Αριστερά και ειδικά την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Σερρών. Προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν και να βάλουν φρένο στον αγώνα που δίνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. να τσακιστεί ο φασισμός, να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή, να πάψει να δηλητηριάζει με το φαρμάκι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας την κοινωνία και να καταδικαστεί οριστικά. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης- Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. που υποθάλπει και εκτρέφει το φασισμό.

Δ Ε Ν Μ Α Σ Λ Υ Γ Ι Ζ Ο Υ Ν