Ανταλλάσσοντας προϊόντα, ευχές και ελπίδα… στο 3ο Ανταλλακτικό Παζάρι της Τράπεζας Χρόνου Σερρών

ανταλακτικο παζάρι-0587-2Με μεγάλη ανταπόκριση των Σερραίων πραγματοποιήθηκε το 3ο Ανταλλακτικό Παζάρι της Τράπεζας Χρόνου Σερρών τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, στην “Πολιτεία των Ευχών” στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην πόλη.

Οι Σερραίοι εμφανώς πιο εξοικειωμένοι και ενημερωμένοι τόσο με την έννοια της ανταλλακτικής οικονομίας όσο και με το ΤΕΜ  συμμετείχαν θερμά στην εκδήλωση πραγματοποιώντας 750 και πλέον συναλλαγές. Εντυπωσιακή ήταν η ποικιλία των προϊόντων που ανταλλάχτηκαν και χαρίστηκαν τόσο από μεγάλους όσο και από μικρούς μεταφέροντας σε όλους το ηχηρό μήνυμα «πάρε – δώσε-  αντάλλαξε». Η μικρή γιορτή μας  μπορεί να τελείωσε αλλά οι συναλλαγές συνεχίζονται μέσω της Τράπεζας Χρόνου καθημερινά 9:00-14:00 και 17:30- 21:00 (Τσαλοπούλου 13Α, 3ος όροφος τηλ. 2321063559).

Η Τράπεζα Χρόνου Σερρών και τα μέλη της, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Σερραϊκού κοινού για την καθιέρωσή Ανταλλακτικών Παζαριών στην πόλη, ανανεώνοντας το “ραντεβού”  τους με την ανταλλαγή που τελικά απέδειξε ότι έχει τη δύναμη να ακυρώσει την “κρίση” των ημερών μας  και να αναδείξει την ανθρώπινη πρωτοβουλία.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η κίνηση Αλληλεγγύης και Προσφοράς του Χαραλαμπίδη Σταύρου για τη σχεδίαση του Banner του 3ου Ανταλλακτικού Παζαριού καθώς επίσης και την εκτύπωσή του από το τυπογραφείο Χαραλαμπίδη Αφοί Ο.Ε. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς στην εταιρία ΦΑΕΘΩΝ ΑΒΕΕ για την προσφορά 80 σάντουιτς καθώς και τον κ. Χατζηδημητρίου Αλέξανδρο για τα ζαχαρωτά που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Θα θέλαμε, επίσης,  να ευχαριστήσουμε θερμά τους: Πίστη Κ., Καίτη Π., Σταματία Σ., Ελένη Τ., Βασιλική Γ., Ζαφειρούλα Γ., Δημήτρης Κ., Στέλλα Π., Μαρία Γ., Πτολεμαίος Γ., Αθανασία Π., Άννα Χ., και Γιώργο Τ.,  μέλη και εθελοντές της Τράπεζας Χρόνου για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προετοιμασία καθώς επίσης και στην υλοποίηση του.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Μ.Μ.Ε και στους Ηλεκτρονικούς Ιστοτόπους  που για ακόμη μια φορά στάθηκαν αρωγοί με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στην προβολή και την κάλυψη της εκδήλωσης.

Η Τράπεζα Χρόνου μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την αλλαγή με κινητήρια δύναμη την αλληλεγγύη, την αλληλοϋποστήριξη, την κοινωνική ευαισθησία και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.