Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία: Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου (ΤΑΡ) απειλεί το περιβάλλον, τη ζωή, και την ειρήνη της χώρας

Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία: Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου (ΤΑΡ) απειλεί το περιβάλλον, τη ζωή, και την ειρήνη της χώρας

ANTARSYA-2014-04-12_165539ΔΗΛΩΣΗ  του  Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αγαπητού Θανάση και του Υποψήφιου  αντιπεριφερειάρχη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών Γραβάνη Δημήτρη ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής 11 Μαϊου 2014 –ώρα 11.00, στην Πλατεία Κρονίου των Σερρών

Η κυβέρνηση της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. εδώ και πέντε χρόνια έχουν οδηγήσει τον κόσμο της εργασίας στα όρια της απόγνωσης. Λεηλατήθηκαν μισθοί, συντάξεις, καταργήθηκαν εργατικά δικαιώματα, όπως η Κυριακάτικη αργία, ενώ τα δημόσια αγαθά, όπως η υγεία και η παιδεία μπήκαν στην τροχιά της ιδιωτικοποίησης. Μετά από αυτή την  καταστροφή στις ζωές των ανθρώπων, ξεκίνησε η καταστροφή και η λεηλασία του φυσικού πλούτου. Τρανταχτά παραδείγματα :

  • Η καταστροφή του περιβάλλοντος στη Χαλκιδική με την εξόρυξη χρυσού και η απειλούμενη καταστροφή στην Περ. Ενότ. Σερρών  με την σχεδιαζόμενη εξόρυξη χρυσού.
  • Η λειτουργία ΧΥΤΑ στο Παλαιόκαστρο που βάζει σε κίνδυνο τον υδροφόρο ορίζοντα  με συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή.
  • Η πλήρη ιδιωτικοποίηση και παράδοση των ακτών της χώρας σε μεγάλους τουριστικούς και επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι η απτή απόδειξη του τι σημαίνει “ανάπτυξη” γι’ αυτούς :    φυσικός πλούτος, εργαζόμενοι στην πλήρη ασυδοσία του κεφαλαίου.

 Αντίστοιχα, πράττουν και με την περίπτωση της κατασκευής του ΤΑΠ στην περιοχή μας.  

 Ένα έργο που υπονομεύει πλήρως το φυσικό πλούτο, καταστρέφει καλλιεργήσιμες εκτάσεις , απειλεί  με ρύπανση τη περιοχή και η λειτουργία του συμπιεστή σε περίπτωση ατυχήματος βάζει σε κίνδυνο τις ζωές  μας . Είναι , επίσης, αξιοσημείωτο ότι η συμφωνία δεν διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και δίνει την δυνατότητα σε διεθνείς  οργανισμούς ακόμη και σε  στρατιωτικούς, να παρεμβαίνουν στο όνομα της προστασίας του, ενώ ούτε ένα λίτρο του φυσικού αερίου δε θα πάει για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας.

Συνεπώς,  καταγγέλλουμε την αποικιοκρατική σύμβαση που απειλεί το περιβάλλον, τη ζωή,  την ειρήνη της χώρας και δηλώνουμε ότι  θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε  για να ακυρώσουμε την επαίσχυντη  αυτή σύμβαση.

Σέρρες, 11 Μαΐου 2014