ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών-17 Νοέμβρη 1974: Για να ζήσουμε, πρέπει να τους ανατρέψουμε, όπως και τότε…

εκδήλωση για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 16/11 και Πορεία την Παρασκευή 17/11

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών-17 Νοέμβρη 1974: Για να ζήσουμε, πρέπει να τους ανατρέψουμε, όπως και τότε…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, κατεδαφίζει δικαιώματα και κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα, όπως η μόνιμη και σταθερή εργασία, το οκτάωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, η δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Ιδιωτικοποιεί τις κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία,  πρόνοια), ξεπουλά την δημόσια περιουσία, «απελευθερώνει» τις απολύσεις και προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Παράλληλα, μέσα στη γενική φτωχοποίηση η κυβέρνηση βρίσκει τον καλύτερο σύμμαχό της στο πρόσωπο του Τραμπ και των ΗΠΑ, με το αζημίωτο βέβαια (συμφωνία 2,5δις!!! για νέα αγορά του αιώνα) εμπλέκοντας τη χώρα πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και καθιστώντας τη ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

44 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα συνθήματα ‘‘Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία’’ και ‘‘Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ’’ παραμένουν επίκαιρα και η ανάγκη για πάλη είναι επιτακτική. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έρχεται για ακόμα μία φορά να μας θυμίσει πως ο μόνος δρόμος επιβολής κατακτήσεων είναι αυτός του οργανωμένου, εξεγερμένου λαού! Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά, πρέπει να ανατρέψουμε τα παλιά και νέα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις, να  βγούμε έξω από το σφαγείο του Ευρώ και της ΕΕ, να διαγράψουμε το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος! Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι μας από τους πλειστηριασμούς, πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών και των ανέργων! Για να ζήσουμε, πρέπει να τους ανατρέψουμε, όπως και τότε…

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών σας καλεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στην εκδήλωση που διοργανώνει για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο νέο της χώρο στη Ν.Νικολάου 9. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας από τις 6:00μμ, προβολή του ντοκιμαντέρ ‘‘Μέρες Πολυτεχνείου – Αναζητώντας τη χαμένη εικόνα’’ στις 7:30μμ και αμέσως μετά συζήτηση με τον Σπύρο Μαρκέτο, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Καθώς και στην πορεία για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στις 6:00μμ στην πλατεία Ελευθερίας.

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών