ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών: «Δημοκρατία για το λαό σημαίνει εξάλειψη του φασισμού»

ΑΝΤΑΡΣΥΑΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης ξυλοδαρμού πολίτη, (όπου κατηγορούνται μέλη της Χρυσής Αυγής Σερρών) στα Δικαστήρια των Σερρών την ερχόμενη Τετάρτη 11/9, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου καλεί τους πολίτες να παρεβρεθούν στην δίκη, ενώ επισημαίνει τους κινδύνους για την δημοκρατία, από την επέκταση του φασισμού. Στην ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς ακροδεξιά, απλώς ξενοφοβική ρατσιστική οργάνωση, είναι ναζιστική-εγκληματική συμμορία. Ανήκει στις στρατιές της σβάστικας, στους υμνητές των «φούρνων» του Χίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης ενώ παράλληλα είναι παρακλάδι  των κουκουλοφόρων συνεργατών των κατακτητών που έκαιγαν τα ελληνικά χωριά και κατέδιδαν πατριώτες αγωνιστές της Αντίστασης. Είναι πολιτικά απόγονοι ταγματασφαλιτών με πρωταγωνιστικό ρόλο στην χούντα των συνταγματαρχών που μέσα στην περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε, βρήκαν πρόσφορο πεδίο δράσης, εκμεταλλευόμενοι την δυστυχία και την φτώχεια του λαού. Εκεί που σταματάει η «φιλάνθρωπη» δράση τους, που αποτελεί την πιο ξεδιάντροπη, αποκρουστική και φτηνή απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων τώρα και ψήφων αργότερα, ξεκινάνε οι δολοφονίες ανυπεράσπιστων μεταναστών, οι επιθέσεις και τα μαχαιρώματα αριστερών, οι χειροδικίες και οι τραμπουκισμοί εναντίον οποιουδήποτε «μολύνει» την καθαρότητα της φυλής τους.
Η Χρυσή Αυγή είναι  φασισμός που προετοιμάστηκε από τα αστικά κόμματα ως κυριολεκτική εμπροσθοφυλακή της αντιλαϊκής επίθεσης που δεχόμαστε, και ταυτόχρονα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την  οικοδόμηση ενός κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, καταλύοντας κάθε λαϊκή ελευθερία και δημοκρατικό δικαίωμα της εποχής μας. Τον εξέθρεψαν για να τραφούν από αυτόν.
Ενάντια στο φασισμό  της Χρυσής Αυγής και την δράσης της, επιβάλλεται να σταθεί  εμπόδιο η Δημοκρατία. Απέναντι στην διακύβευση της ανθρώπινης ζωής και της στοιχειώδους ελευθερίας απαιτείται η εγρήγορση και κινητοποίηση των εργαζομένων με στόχο την αυτοάμυνα του μαζικού κινήματος, την προάσπιση της ζωής των αγωνιστών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δικαιοσύνη, αν θέλει να εναρμονιστεί με την ιστορία της αντίστασης του λαού μας  ενάντια στους ναζί κατακτητές, είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει την ναζιστική συμμορία ως συμμορία, με την καταδίκη της εγκληματικής  ως και δολοφονικής της δράσης.
Την 11η Σεπτέμβρη πρόκειται να  εκδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση ξυλοδαρμού συντρόφου, με κατηγορούμενους δύο μέλη της Χρυσής Αυγής τ.ο. Σερρών, εκ των οποίων και ο «παραιτηθείς» βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν υπάλληλος της Βουλής Ν. Σιώης, με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Θυμίζουμε ότι την 3/10/2012 σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, μέλη της Χρυσής Αυγής συντεταγμένα σε παραστρατιωτικό τμήμα, επιτέθηκαν στον σύντροφο με ρόπαλα και χημικά σπρέι , όταν εξέφρασε την δυσφορία του, ζητώντας τους απλώς να αποχωρήσουν από το καφέ-φοιτητικό στέκι μπροστά από το οποίο είχαν σταθεί προκλητικά, σε πολυσύχναστο πεζόδρομο της πόλης μας.
Σε καμία  περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός όπου οι κατηγορούμενοι έτυχε να ανήκουν στην Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για γεγονός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και αποτελεί μέρος της δράσης της Χρυσής Αυγής που συνηθίζει με τις «παρελάσεις» παραστρατιωτικών τμημάτων χιτλερικής εμπνεύσεως να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας στην κοινωνία, προσβάλλοντας βάναυσα την ιστορική μνήμη και τον ανθρωπισμό. Άλλωστε παρόμοιο περιστατικό τραμπούκικης επίθεσης από τρία μέλη της Χρυσής Αυγής είχε προηγηθεί λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου  2012 στην Αμμουδιά Σερρών, «όλως συμπτωματικώς» τόπο καταγωγής και των δύο κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό υποψήφιας βουλευτίνας της αριστεράς.
Καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία, το Σερραϊκό λαό, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, να αγωνιστεί για να ανατρέψει τους δυνάστες του , Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – Βιομήχανους – Εφοπλιστές και να απομονώσει το μακρύ τους χέρι,  τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε σε κοινή δράση το σύνολο της Αριστεράς για να απαντήσουμε μαχητικά και αποφασιστικά ενάντια στους γνήσιoυς πολιτικούς απογόνους των λαδοβούλγαρων.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΩΡΑ  9:00 π.μ.