Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά να κηρυχτεί ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις μνήμης στην Κορμίστα

σφαγη Κορμίστα_ΜουσείοΤο πρωί της Τετάρτης 25/9 και ώρα 11:00πμ, εκπρόσωποι της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Αμφίπολης Γιώργο Βογιατζή σχετικά με την επερχόμενη επέτειο Μνήμης των σφαγιασθέντων από τα Βουλγαρικά στρατεύματα Κατοχής το 1941 στην Κορμίστα. Ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να μην κληθούν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής στην τελετή.
Το υπόμνημα που παραδόθηκε αναφέρει:
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
της  Τοπικής Επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
 ΑΝΤικαπιταλιστικής  ΑΡιστερής  ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή 
                         ΠΡΟΣ κ. Δήμαρχο   Αμφίπολης
                        κ.κ.Δημοτικούς Συμβούλους  Δήμου Αμφίπολης
Σας είναι  γνωστό ότι με το σύνθημα « ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ » στις  28 Σεπτέμβρη 1941, πραγματοποιήθηκε  η πρώτη ένοπλη αντάρτικη εξέγερση στην Ελλάδα.   Οι αντάρτες και οι ένοπλες ομάδες τοπικών οργανώσεων χτύπησαν στην πόλη της Δράμας και σε χωριά της περιοχής. Οι στόχοι των εξεγερμένων ήταν ενάντια στις αρχές άσκησης της μοναρχοφασιστικής εξουσίας της Βουλγαρίας. Αστυνομικά τμήματα και δημαρχεία καταλαμβάνονται ενώ Βούλγαροι αξιωματούχοι και Έλληνες φασίστες συνεργάτες τους εκτελούνται, καταλύοντας για λίγες ώρες τη βουλγαρική εξουσία. Το μετεμφυλιακό ακροδεξιό παρακράτος με την τακτική παραχάραξης της ιστορίας καλλιέργησε σενάρια συνομωσίας, χρεώνοντας στην αντίσταση το έγκλημα της εκτέλεσης – δολοφονίας εκατοντάδων χωρικών στις μαρτυρικές κοινότητες Κορμίστας και Κερδυλλίων.  , θεωρώντας πως ο λαός δεν έπρεπε να κάνει αντίσταση στον κατακτητή.
Πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των αρχών κατοχής παίρνουν σημαντικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό  και  επιβάλουν   «δίκαιο»  στο λαό  με αποκορύφωμα την επιβολή της  φασιστικής  δικτατορίας  1967-1974,  με συνέπεια χιλιάδες  συμπολίτες μας αγωνιστές να βρεθούν στις φυλακές και στα ξερονήσια και βέβαια το ξεπούλημα και τη διχοτόμηση  της Κύπρου, προσφέροντας υπηρεσίες στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικάνους , επιβεβαιώνοντας έτσι τον  χαρακτηρισμό   του «ΛΑΔΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥ» που τους αποδόθηκε   από τον λαό μας στην διάρκεια της κατοχής.
Ο  πολιτικός χώρος  που συγκρότησε τα τάγματα ασφαλείας  σε συνεργασία με τις φασιστικές –  ναζιστικές αρχές κατοχής που σκοπό είχαν την αντιμετώπιση της αντίστασης του λαού μας, σήμερα συγκροτεί τάγματα εφόδου με σκοπό να τρομοκρατήσει  τον αγωνιζόμενο λαό μας  που αντιστέκεται στην πολιτική του Κεφαλαίου –Κυβέρνησης –  ΕΕ  – ΔΝΤ.
Οι φασίστες – νεοναζί  της Χρυσής Αυγής  σπέρνουν το μίσος  μεταξύ των εργαζομένων,  δέρνουν και σκοτώνουν μετανάστες , όπως πέρυσι τον Σ. Λουκμαν με το ποδήλατο , επιτίθενται σε αγωνιστές και προσπαθούν να επιβάλουν με την ανοχή του επίσημου κράτους κλίμα τρομοκρατίας στα χωριά και τις γειτονιές μας. Ταυτόχρονα  προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη εργατική τάξη, όπως φάνηκε με την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ , με αποκορύφωμα την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα καλλιτέχνη – εργάτη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης,   με την εμετική καταγγελία τους σε βάρος των απεργών εκπαιδευτικών, την ίδια ώρα ψηφίζουν την φορολογική απαλλαγή των  εφοπλιστών, την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ  και κάνουν πλάτες στους χρυσοθήρες των πολυεθνικών στις Σκουριές Χαλκιδικής. 
Έχει πια αποδειχθεί περίτρανα  ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα  αντισυστημικό κόμμα άλλα μια εγκληματική συμμορία.
Έχοντας κατά νου τα παραπάνω ζητούμε να κηρύξετε  την Χρυσή Αυγή ανεπιθύμητη  στον Δήμο Αμφίπολης  και πολύ περισσότερο  να τους αποπέμψετε, με όποιο μέσο και τρόπο, στην περίπτωση που εμφανιστούν  στις εκδηλώσεις μνήμης  στις Κοινότητες  Κορμίστας και Κερδυλλίων.
Με τιμή
 προς τα θύματα των μοναρχοφασιστών  -ναζιστών  Ελλήνων και κατακτητών  Βουλγάρων &Γερμανών
Τ.Ε.    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  ν.Σερρών     25 Σεπτέμβρη 2013