«Ανθ’ ημών η αγάπη» η θεατρική παράσταση του Λυκείου Πεντάπολης που απέσπασε τα εύσημα

«Ανθ’ ημών η αγάπη» η θεατρική παράσταση του Λυκείου Πεντάπολης που απέσπασε τα εύσημα

Την Τετάρτη στις 20 Απριλίου 2016 στην αίθουσα «ΑΣΤΕΡΙΑ» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Πεντάπολης παρουσίασε τη θεατρική παράσταση με φιλανθρωπική ταυτότητα «Ανθ’ ημών η αγάπη». Η παράσταση οργανώθηκε από το θεατρικό όμιλο του ΓΕ.Λ. Πεντάπολης και στηρίχτηκε από το σύνολο του μαθητικού δυναμικού του σχολείου, με σκοπό να συνδράμει το έργο του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αυτισμό «Ηλιαχτίδα».

Στην κατάμεστη αίθουσα διαχύθηκε το μήνυμα της αγάπης, όπως μόνο τα παιδιά μπορούν να το μεταδώσουν. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εμμ. Παππά κ. Δήμητρα Παπουτσή ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Εμμ. Παππά κ. Δημητρίου Νότα, η Πρόδερος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών κ. Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Σερρών κ. Κωνσταντίνος Τενεκετζής, ο Σύμβουλος Φιλολόγων Σερρών κ. Ιωάννης Κιορίδης, εκπρόσωποι του Δήμου Εμμ. Παππά και της τοπικής κοινωνίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της κ. Ευαγγελίας Κουτίδου, Διευθύντριας του ΓΕ.Λ. Πεντάπολης, η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τους συντελεστές και τους υποστηρικτές της προσπάθειας, και κυρίως την Υπεύθυνη της παράστασης, Μαθηματικό του σχολείου, κ. Βασιλική Μπότσιου και την κ. Αθηνά Δεμιρδεσλή, που επιμελήθηκε τη συγγραφή του κειμένου. Επίσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους χορηγούς της, στο Δήμο Εμμ. Παππά και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο κ. Βασιλική Μπάλτσιου-Σαφούρη, για τη μεγάλη τους προσπάθεια, που περιλάμβανε και φιλανθρωπικό Bazaar με χειροποίητες κατασκευές στην είσοδο του θεάτρου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατόπιν το λόγο πήρε η εκπρόσωπος του Δήμου Εμμ. Παπά κ. Παπουτσή, η οποία ιδιαίτερα συγκινημένη τόνισε τη συλλογική προσπάθεια και τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν με το σχολείο. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο οποίος εστίασε στην κεντρική ιδέα του θεατρικού δρώμενου, την αγάπη, μια έννοια τόσο επίκαιρη στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, δεικνύοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εκκλησίας για τους μικρούς συντελεστές παρομοιάζοντάς τους με «αστέρια».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα», κ. Λαμπροπούλου, ευχαρίστησε το σχολείο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική τους προσφορά, εξηγώντας την καθημερινότητα, τους στόχους και το όραμα του συγκεκριμένου Συλλόγου που λειτουργεί υπέρ του των παιδιών με αυτισμό.

Τέλος, η κ. Βασιλική Μπότσιου, υπεύθυνη της παράστασης, καθηγήτρια- μαθηματικός του Λυκείου Πεντάπολης, στην ομιλία της εξήρε το σκοπό της δράσης προσφοράς και αλληλεγγύης του συνόλου των 107 μαθητών του σχολείου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες  δυσκολίες που είχε μία απόπειρα αυτού το μεγέθους, ενώ κλείνοντας σημείωσε: «Λένε πως σε περίοδο κρίσης πνέει πρωτόγνωρος άνεμος δημιουργίας. Πυροδοτούνται εμπνευσμένες ιδέες και ενεργοποιούνται δυνάμεις αλληλεγγύης και εθελοντισμού, οι οποίες γεννούν αξιόλογες δράσεις σε κάθε επίπεδο. Συμφωνώ και πιστεύω πως όταν οι άνθρωποι ενώνονται για να κάνουν καλό, η ανθρωπότητα ανεβαίνει σκαλί στην εξέλιξή της και συμβαίνουν θαύματα. Σαν μαθηματικός όμως συμπληρώνω πως όλα αυτά αποκτούν σάρκα και οστά, όλα αυτά πολλαπλασιάζονται, όταν … μ ο ι ρ ά ζ ο ν τ α ι. Ευχαριστώ λοιπόν όλους εσάς που μοιράζεστε απόψε μαζί μας, αυτή τη βραδιά προσπάθειας και προσφοράς και που ακόμα πιστεύετε στην Αγάπη»!