Αντι-ΤΑΡ: ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕ και υπέγραψε ο υπουργός κ. Μανιάτης

Αντι-ΤΑΡ: ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕ και υπέγραψε ο υπουργός κ. Μανιάτης

ANTITAPΜε δημοσίευση τους στον ιστοτόπο τους antitap.blogspot.gr η Κίνηση Πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (που στόχο έχει την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου της εταιρίας TAP ανάμεσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές και χωράφια υψηλής παραγωγικότητας), επικρίνει τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ.Γιάννη Μανιάτη για την υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων που κατέθεσε η εταιρεία ΤΑΡ. Αναλυτικά στην ανάρτησή τους αναφέρουν:

 Όπως φαίνεται και στο έγγραφο του υπουργείου ΠΕΚΑ  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής υπέγραψε τους Περιβαλλοντολογικούς όρους της εταιρίας TAP, όπως τους κατέθεσε αυτή. Στο κείμενο της απόφασης .όπως φαίνεται στη θέση 51 της 6ης σελίδας αναφέρει ότι έλαβε υπ’όψη τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Νέου Σκοπού. Στη θέση 74 της 7ης σελίδας αναφέρει ότι έλαβε υπ’όψη τις αντιδράσεις της Κίνησης Πολιτών της ΠΕ Σερρών. Σε πολλά σημεία αναφέρονται αντιδράσεις αρνητικές γνωμοδοτήσεις και επιφυλάξεις.
 Παρ’ όλα αυτά ο υπουργός μας, ο κ. Μανιάτης μ α ς  έ γ ρ α ψ ε και υπέγραψε.
 Διαβάζοντας λίγο καλύτερα το έγγραφο αυτό και ενώ υπάρχουν δεκάδες αναφορές δεν φαίνεται πουθενά η απόφαση των συμβουλίων των Δήμων Σερρών και Εμμ. Παπά παρά μόνο σαν συνημμένο στις αποφάσεις της επιτροπής πετρελαιοειδών  Τι σημαίνει αυτό; ότι οι αποφάσεις των Δήμων τους είναι αδιάφορες.
Δεν άλλαξε τίποτα στην όδευση του αγωγού και βέβαια δεν άλλαξε ούτε μιά σπιθαμή η θέση του συμπιεστή. 
Αν αφήσουμε τα πράγματα έτσι σε λίγα χρόνια ένας νέος αγωγός θα διασχίσει τον κάμπο των Σερρών και, ποιος ξέρει, ίσως άλλος ένας τεράστιος συμπιεστής θα βρυχάται ανάμεσά μας.
 Ήδη χειροκροτεί η κυβέρνηση την μέλλουσα “Λεωφόρο των αγωγών “
 Το μεγαλύτερο χτύπημα προς τους πολίτες έρχεται από τους γνωμοδότες της Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας με τη θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία.
 Οι πολίτες των Σερρών δεν υποστηρίζονται πλέον από τους πολιτικούς τους. Το σκηνικό άλλαξε αμέσως μετά τις εκλογές, οι πολιτικοί “δηλώνουν υποτέλεια” στην Αθήνα και υπνωτίζουν τους πολίτες – ψηφοφόρους.
Απ’ οτι δείχνουν οι καταστάσεις ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ στον αγώνα αυτό ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

Advertisements