“Αντιπολίτευση των ονείρων μας” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη ΝΔ

“Αντιπολίτευση των ονείρων μας” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη ΝΔ

Τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους πραγματικούς της στόχους με την κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση εμπλοκής ή όχι του Υπουργού

Του Στέλιου Ρακιτζή

Εθνικής Άμυνας  Πάνου Καμμένου για το ναρκόπλοιο «Noor 1», επεχείρησε να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέναντι σε έναν υποτονικό και χωρίς στιβαρά επιχειρήματα Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρακρατικές μεθόδους με τα fake news

Η διαρκής, επαναλαμβανόμενη και αδόκιμη έκφραση περί σαφών ενδείξεων τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους ομιλητές της ΝΔ για τον κ Καμμένο, έδωσαν την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό να καταγγείλει πως «Η σπουδή της ηγεσίας της Ν.Δ. να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα των ερευνών, μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης», ενώ χαρακτήρισε παρακρατικές τις μεθόδους με τα fake news που προωθούνται από συγκεκριμένα ΜΜΕ και site κατά του κ Κουρουμπλή.

Στη συνέχεια ακόμη πιο σκληρός απέναντι στη ΝΔ και τον κ Μητσοτάκη επισήμανε ότι «… η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη μάς προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας», αποδίδοντας στον ίδιο τον κ Μητσοτάκη ότι « πάσχει από το σύνδρομο στέρησης εξουσίας».

Δεν σταμάτησε όμως σε αυτά. Τόνισε ιδιαίτερα πως η ΝΔ προσπαθεί να σπιλώσει υπολήψεις με ένα έντονο αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας, βάζοντας έτσι στο κάδρο ης επίθεσής του και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Αδωνη Γεωργιάδη.

Το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ

Το σημείο όμως της ομιλίας  του κ. Τσίπρα που του έδωσε πόντους νίκης στην αντιπαράθεσή του με τον κ Μητσοτάκη, ήταν όταν διερωτήθηκε τι είναι αυτό που συνδέει τον κ. Μαρινάκη με τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας « η ΝΔ μιλά για στοχοποίηση επιχειρηματία (Μαρινάκη) από την Κυβέρνηση, για να εξοντώσει τον κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος δε στο στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η ΝΔ, σύμφωνα με τον ίδιο, κατήγγελε το site της εφημερίδας Παραπολιτικά που με ένα πλαστό βίντεο εμφανίζει τον κ. Κουρουμπλή να χορεύει στην γιορτή του πλοιοκτήτη Κουντούρη του «Αγία ΖώνηΙΙ» και τόνισε ότι ακόμη και αν ήθελε κάποιος να καταλογίζει κάτι στον υπουργό Ναυτιλίας τον έκανε τώρα πιο συμπαθή».

Έκλεισε δε την ομιλία του με  την επισήμανση πως το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης έχει καταρρεύσει και η χώρα σήμερα επισήμως βγήκε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και προχωρά με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια, όπως το διατύπωσε και ο Γερούν Ντάϊσελμπλούμ, με τον οποίο είχε συνάντηση στου Μαξίμου.