Αντιρρήσεις και … καταγγελίες του Συλλόγου γονέων του 13ου Δημοτικού Σχολείου για τα προσφυγόπουλα

Αντιρρήσεις και … καταγγελίες του Συλλόγου γονέων του 13ου Δημοτικού Σχολείου για τα προσφυγόπουλα

Με επιστολή τους (που φέρει ημερομηνία 6/4/2017) το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την μη ενημερωσή του για την έναρξη των μαθημάτων των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Παράλληλα φαίνεται ότι δεν έχουν πειστεί για την υγειονομική κατάσταση των παιδιών, θέτοντας θέματα ελέγχου, και περιμένουν έγγραφη απάντηση στα ερωτήματά τους.

Αναλυτικά στην επιστολή τους την οποία υπογράφει ο δικηγόρος Ιωάννης Γιάντσιος αναφέρουν:

Του ΔΣ του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ». με έδρα τις Σέρρες.

Σέρρες 06-04-2017

ΠΡΟΣ
Τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών   
Την Διευθύντρια του 13ου  Δημοτικού Σχολείου Σερρών
Κοινοποιημένη:
 στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
Στην Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για την προστασία των προσφύγων μαθητών
Στον Δήμο Σερρών
 

κ. Προϊστάμενε,
κ. Διευθύντρια,

Το ΔΣ του συλλόγου Γονέων κ κηδεμόνων 13ου Δημοτικού Σχολείου βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να ενημερωθεί από τα ΜΜΕ την έναρξη φοίτησης των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας.

Η Δ/ντρια του σχολείου, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή άλλος υπεύθυνος, (μέσω της Δ/ντριας)  επέλεξαν και θεώρησαν σκόπιμο να μας ανακοινώσουν την έναρξη των μαθημάτων των προσφυγόπουλων την 05-4-2017 και ώρα 18:00 μετά το πέρας  της πρώτης ημέρας διδασκαλίας ενώ (δίχως λόγο) έξω από το σχολείο υπήρχε έντονη παρουσία Αστυνομικής δύναμης.

-Το ΔΣ ομόφωνα:

καταγγέλλει την ενέργεια των υπευθύνων, να μην ενημερώσουν ούτε τον σύλλογο ούτε τους γονείς του σχολείου, μιας και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια  του σχολείου έπειτα από κάλεσμα των υπευθύνων εκπαίδευσης, τόσο των διδασκόντων όσο και της Δ/τριας ο Σύλλογος είναι παρόν και αρωγός αυτής.

Ακόμη καταγγέλλει την έντονη παρουσία Αστυνομικής δύναμης (με πρόσχημα…. πιθανόν!) προς αποφυγή επεισοδίων κατά την διάρκεια της διδασκαλίας των προσφυγόπουλων,  διότι ποτέ κανένας γονιός δεν εξέφρασε την πεποίθηση  να εκδηλωθούν επεισόδια ή άλλες ενέργειες σε βάρος των  προσφυγόπουλων και ούτε υπήρξαν αντιδράσεις από τους γονείς και αυτό το γνωρίζουν και εγγράφως.

Όμως, για άλλη μια φορά δεν μας απαντάτε στα έγγραφα αιτήματά μας όσον αφορά, ειδικά το ποιος έχει την άμεση και έμμεση εποπτεία στα θέματα υγείας εντός του σχολείου και όχι μόνο που συγκεκριμένα ζητούμε εγγράφως:

Ο νομίατρος του κράτους να έχει την άμεση, αποκλειστική και ουσιαστική εποπτεία στα θέματα υγείας κλπ, εντός της ελληνικής έννομης τάξης στην οποία υπάγεται και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και όχι να υποκαθιστά τον Νομίατρο (την διεύθυνση υγείας) με  αυξημένη «αρμοδιότητα-εξουσία» ή οποιαδήποτε άγνωστη ιδιωτική ΜΚΟ (που δεν γνωρίζουμε ούτε καν ποια είναι; πως χρηματοδοτείται; που δίνει αναφορά)  και όχι ο νομίατρος που επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας μας.

Δηλαδή, ως πολίτες – γονείς αυτής της χώρας, ζητούμε το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση.

Ο νομίατρος (δηλαδή η διεύθυνση υγείας, το Κράτος) να είναι αυτό που θα αποφασίζει, θα εγγυάται και θα δίνει λόγο στους πολίτες, στους γονείς για την δημόσια υγεία στο σχολείο, στον καταυλισμό, στην ελληνική επικράτεια, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Άλλως, με ποιο νόμο; ποιο δικαίωμα μπορεί, σε ένα χώρο που δραστηριοποιούνται οι πολίτες αυτής της χώρας, ΜΚΟ να έχουν «κρατική αρμοδιότητα» και όχι η έννομη τάξη της χώρας μας;  

Οι ανησυχίες, οι φόβοι και οι προφυλάξεις είναι στοιχεία του κάθε γονιού και αφορούν  όλα τα παιδιά. Οι ενέργειες και οι πράξεις είναι αυτές που κρίνονται!

Ήμαστε γονείς. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και δει το κράτος.

Περιμένουμε έγγραφη απάντηση όπως είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο. Σε διαφορετική περίπτωση παραβιάζουν (με δόλο) τον νόμο.

Αντίκλητος, Ο πληρεξούσιος δικηγόρος Γιάντσιος Ιωάννης

Το ΔΣ