Απ’ όλα είχε ο «μπαξές» του Αδωνι στο… Roof Garden των Σερρών (φωτορεπορταζ)

Απ’ όλα είχε ο «μπαξές» του Αδωνι στο… Roof Garden των Σερρών (φωτορεπορταζ)

[του Χρήστου Πλακιά]

Η περιοδεία του υποψηφίου Προέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη στις Σέρρες την Παρασκευή (16/10) είχε κατάληξη την «ομιλία» του το βράδυ στο Roof Garden γνωστού ξενοδοχείου της πόλης των Σερρών.

Η ομιλία ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση (στις 20.00 αντί στις 19.00 που ήταν προγραμματισμένη) και ήταν στα Αμερικανικά πρότυπα, με τον κ.Γεωργιάδη να μιλά στο μικρόφωνο, από ένα υπερυψωμένο χώρο (σ.σ. ο οποίος ατυχώς δεν ήταν επαρκώς φωτισμένος) χωρίς να έχει γραμμένη την ομιλία του. Το ακροατήριο πολύ και η σύνθεσή του αποτελούνταν στην συντριπτική του πλειοψηφία από άνδρες.

Ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ ξεκίνησε στηνομιλία του εξαπολύοντας επίθεση στη κυβέρνηση για τα θέματα «ηθικής», αναφερόμενος στις υποθέσεις τόσο του κ.Φλαμπουράρη όσο και του κ. Σταθάκη, συγκρίνοντάς τες με την υπόθεση του κ.Βουλγαράκη (σ.σ. υπενθύμισε τη φράση του «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό») και  τόνισε πως τότε κόντεψε να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ τώρα «δεν άνοιξε ρουθούνι», διερωτώμενος για την αντιμετώπιση (σ.σ. από ποιον;) που έχει μια δεξιά κυβέρνηση σε σχέση με μια αριστερή.

Στη συνέχεια ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους κάποιος ΝεοΔημοκράτης, θα πρέπει να τον προτιμήσει (κυρίως όπως τόνισε για τη «μαχητικότητά» την «ευθύτητα» και την «ειλικρίνεια» του)

Έδωσε τον λόγο σε κάποιους από τους παρισταμένους, (σ.σ. όχι τυχαία όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων), που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα του νεοδημοκρατικού χώρου (σ.σ. όπως τον φαντάζεται ο κ. Γεωργιάδης).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Έτσι αρχικά  ο λόγος δόθηκε στον πρώην υποψήφιο Δήμαρχο Σερρών (υπο το χρίσμα της ΝΔ) και νυν δημοτικό σύμβουλο κ. Μηλίδη, ο οποίος ως μετριοπαθής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και όπως αυτός τα βιώνει μέσα από τη δουλειά του στο Νοσοκομείο Σερρών.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε κάποιον ο οποίος όπως είπε ήταν από την… Χαλκιδική και έκανε 170χλμ για να παρακολουθήσει το… ίνδαλμα του (σ.σ. τον κ.Γεωργιάδη) και αναφέρθηκε στα Μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο πόσο ορθή ήταν η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη στο θέμα της εξόρυξης του χρυσού.

Για να ακολουθήσει ένας αγρότης ο οποίος αφού ξεκίνησε να λέει πόσο δύσκολα τα φέρνει βόλτα, διερωτήθηκε πως αυτός φορολογείται και ελέγχεται, ενώ το … ΚΚΕ δεν δέχεται τον έλεγχο(!!!) (σ.σ. επαναλαμβάνοντας όσα ακούστηκαν από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη ημέρα από το βήμα της βουλής που κατέληξαν στις …ασχήμιες της Χ.Α. που καταδίκασαν όλα τα κόμματα) με τον κ. Γεωργιάδη, να τον επικροτεί και να λέει πως αυτός το είχε θίξει το «θέμα» παλιότερα. Ο αγρότης κατέληξε στη «διαπίστωση» ότι η πτώση της ΝΔ οφείλεται στο ότι έχει εγκαταλείψει τις δεξιές ιδέες της, (σ.σ. σε αυτό το σημείο ακούστηκαν κάποιες επευφημίες από τους ακροατές) ενώ κλείνοντας «ομολόγησε» πως «ψήφισε» «Χρυσή Αυγή», (σ.σ. δημιουργώντας μια αναταραχή στη αίθουσα), αλλά «είναι έτοιμος να επιστρέψει στη ΝΔ», αν τα «ηνία» της αναλάβει ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, το μικρόφωνο πήρε έτερος… ετεροδημότης (κι’ αυτός), ο οποίος δήλωσε, πως ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει ψηφίσει ΝΔ, καθώς τη θεωρούσε ότι ήταν «μπλε» ΠΑΣΟΚ (!!!) και πως τώρα είναι πρόθυμος να της «ρίξει» την ψήφο του, αν αναλάβει ένας άξιος ηγέτης, όπως ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Χαρακτηριστικό του πόσο «άσχημα» αισθάνθηκαν κάποια στελέχη της ΝΔ, από την τροπή που πήρε η παρουσίαση,  είναι πως ενώ ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε (με νεύμα) στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μπαζδάνη να πάρει το μικρόφωνο, αυτός αρνήθηκε (πάλι με νεύμα) φανερά ενοχλημένος.

Ακολούθησε,  ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Χαρίλαος Λώτης, ο οποίος  έφερε τη παρουσίαση σε πιο «μετριοπαθές» κλίμα, παρουσιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου, την εγκατάλειψη του τομέα της υγείας, ενώ και αυτός δήλωσε το πόσο ορθές ήταν οι ενέργειες του κ.Γεωργιάδη όταν είχε αναλάβει το Υπουργείο Υγείας.

Τον κύκλο των ομιλητών, έκλεισε ένας ΝεοΔημοκράτης του «μεσαίου» χώρου που δήλωσε αγωνιζόμενος για την επιβίωσή του  που περιμένει η Νέα Δημοκρατία να αναλάβει ξανά την εξουσία καθώς 40χρόνια είναι σταθερή στις ιδέες της, ενώ οι «άλλοι» (ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) είναι που έχουν αλλάξει ιδέες και έχουν έρθει πιο κοντά στην ιδεολογία της ΝΔ.

Στην αποφώνηση και το κλείσιμο της ομιλίας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «πιστός στρατιώτης» της παράταξης και ό,τι ακόμη και αν χάσει, θα βοηθήσει αυτόν που θα εκλεγεί στο έργο του. Ενώ δήλωσε ακόμη μια φορά ότι και οι τέσσερεις υποψήφιοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και όλοι θέλουν το καλό της παράταξης.

Η περιοδεία του κ. Αδωνι Γεωργιάδη, στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών συνεχίζεται αύριο Σάββατο (17/10) στα Κερδίλλια και επίσκεψη στην Αμφίπολη στην ανασκαφή στο λόφο Καστά όπου θα ξεναγηθεί από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη.

(σ.σ. Να σημειωθεί πως αίτημα του για επίσκεψη στο σπίτι του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη, απορρίφθηκε από την οικογένεια Καραμανλή, καθώς όπως άφησαν να εννοηθεί δεν θέλουν από κανέναν υποψήφιο για την αρχηγία της ΝΔ, να γίνει εκμετάλλευση του ονόματος του Εθνάρχη)