Απ.Τζιτζικώστας: «Στην Αμφίπολη θα υπάρξουν σύντομα πολλές ακόμα αποκαλύψεις»!!!

Απ.Τζιτζικώστας: «Στην Αμφίπολη θα υπάρξουν σύντομα πολλές ακόμα αποκαλύψεις»!!!

Συνεδρίαση_ΠΕΔ-Αμφίπολη_ορφανόςΤην σιβυλλική  αυτή δήλωση έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και δημιούργησε αίσθηση, εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων από το Υπουργείο Πολιτισμού την Τετάρτη(12/11) το μεσημέρι, στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμφίπολης Σερρών την Τρίτη 11/11.

Στην συνεδρίαση ήταν προσκεκλημένη και η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη. Μετά τη βράβευσή της από τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη την κ. Περιστέρη για το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί η ίδια και η ομάδας της, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που πίστεψε στη σημαντικότητα της ανασκαφής και στάθηκε αρωγός χρηματοδοτώντας την έναρξη των αρχαιολογικών εργασιών στην Αμφίπολη. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε επίσης ότι: «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη συστήσει ομάδα εργασίας με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των υποδομών και την οργανωμένη προβολή της Αμφίπολης.»

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «Θα πρότεινα στους τηλε-αρχαιολόγους» που επιχειρούν διαρκώς να μειώσουν την αξία του αρχαιολογικού ευρήματος στην Αμφίπολη και το έργο της αρχαιολογικής ομάδας της κ. Περιστέρη, να μην βιάζονται γιατί στον Τύμβο Καστά θα υπάρξουν σύντομα πολλές ακόμα αποκαλύψεις. Επιμένω και επαναλαμβάνω, η Αμφίπολη θα εξελιχθεί σε ένα οικουμενικής αξίας μακεδονικό μνημείο».