Απαγχονίστηκε 35χρονος κρατούμενος στις φυλακές Νιγρίτας

Αυλαία  στο οικογενειακό του δράμα έριξε την περασμένη Τρίτη (16/2) στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο 35χρονος εξέτιε ποινή φυλάκισης 20ετών για την δολοφονία  της 30χρονης Θεσσαλονικιάς σύζυγου του μητέρας των τριών παιδιών τους, το 2012 στην Λάρνακα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών της Νιγρίτας τον βρήκαν κρεμασμένο μέσα στο κελί του.

Η οικογενειακή τραγωδία ξεκίνησε τον Μάρτιο 2012. Ο 35χρονος στραγγάλισε τη σύζυγό του και σκηνοθέτησε την δολοφονία της να μοιάζει με ατύχημα, βάζοντας φωτιά στο κρεβάτι της. Αρνήθηκε ότι την σκότωσε, αλλά γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός τους ήθελε να τον χωρίσει και ότι είχαν οικονομικές διαφορές μεταξύ τους. Μετά από αγώνα δυο χρόνων στον οποίο αποδύθηκαν οι γονείς της άτυχης οι οποίοι ήταν σίγουροι πως ο θάνατος της κόρης τους δεν ήταν τυχαίος, έγινε εκταφή της σωρού της και Ελλαδίτης Ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τους φόβους τους.

Τον Μάρτιο του 2014 κάτω από την πίεση των στοιχείων τα οποία άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια, ο 35χρονος ομολόγησε την πράξη του και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών. Ο ίδιος ζήτησε να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα, μακριά από την Κύπρο και τα παιδιά του. Στη Σκύδρα Πέλλας, άλλωστε, είχε συγγενείς. Το αίτημά του έγινε δεκτό και τον περασμένο Δεκέμβριο μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με το Κυρπριακό ιστοτόπο reporter.com.cy, ο 35χρονος προσπάθησε να θέσει ανεπιτυχώς ξανά τέλος στην ζωή του πέρσι το καλοκαίρι όταν βρισκόταν στις Κεντρικές φυλακές Λευκωσίας αλλά έγινε έγκαιρα αντιληπτός από τους δεσμοφύλακες.
Την Τρίτη όμως τα κατάφερε. Κατά τη διάρκεια ελέγχων στα κελιά, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας Σερρών  βρήκαν τον 35χρονο κρεμασμένο από αυτοσχέδια αγχόνη, που είχε φτιάξει με τα σεντόνια του και έδεσε στο παράθυρο του κελιού, γράφοντας τον τραγικό επίλογο στο οικογενειακό δράμα.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη.