Απασφάλισε ο Σουλτάνος

Απασφάλισε ο Σουλτάνος

 

Το ψυχογράφημα του Ταγίπ Ερντογάν, στην βασική του δομή, είναι γνωστό εδώ και καιρό. Στην πορεία απλά οι ανά τον κόσμο ψυχίατροι το «εμπλουτίζουν» με τα αποτελέσματα της καθημερινής μη ανατρέψιμης επιδείνωσης που παρουσιάζει.

Του Στέλιου Ρακιτζή

Επομένως είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον μη ειδικό στην ψυχιατρική να καταλάβει την λογική του Ερντογάν και κατ’ επέκταση την πολιτική που εφαρμόζει στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στις διεθνείς σχέσεις .

Παράδειγμα της ανεπανάληπτης κυκλοθυμίας του

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανεπανάληπτης κυκλοθυμίας του, συνεπικουρούμενης από έναν επικίνδυνο ρεβανσισμό, επέβαλλε δασμούς στα σιτηρά από την Ρωσία, κάνοντας για μία ακόμα φορά τους Ρώσους έξαλλους ή δικαιώνοντας αν θέλετε αυτούς που ανέκαθεν πίστευαν πως η «αναθέρμανση» των τουρκορωσικών σχέσεων, αποτελούν λυκοφιλία στη βάση αμοιβαίων οικονομικών συμφερόντων.

Ο επίδοξος μεγαλομανής νέο-Σουλτάνος, είχε δεσμευτεί πως θα εξαιρούντο από δασμούς οι εισαγωγές σιτηρών απο Ρωσία. Η αναφορά μας στον επικίνδυνο ρεβανσισμό του είναι αυτό ακριβώς που σχετίζεται με την στήριξη των Κούρδων της Συρίας από την Μόσχα και μάλιστα με στρατιωτική παρουσία.

Προβοκάτσιες κατά της Ελλάδας

Δυστυχώς ρεβανσιστικά συμπεριφέρεται και κατά της χώρας μας, με αφορμή τις προβοκάτσιες που ο ίδιος στήνει στην Ελλάδα με τους πράκτορες των Τουρκικών Προξενείων ή ισλαμιστών συνεργατών τους.

Δεν ξέρουμε τι ακόμα να περιμένουμε εως την ημέρα του Δημοψηφίσματος απο τον τούρκο Πρόεδρο. Κατά την αρρωστημένη του φαντασίωση αναβίωσης του Οθωμανισμού, του ανήκουν …όλα! Αυτά που έχει και εκείνα που δεν έχει!!!

Η Θράκη, τα νησιά μας, το Αιγαίο, η Βουλγαρία, τα Βαλκάνια όλα, η Αυστρία, η Κύπρος, η Αίγυπτος και η Αμερικανική Ήπειρος που ανακάλυψαν οι Τούρκοι.

Έτσι ο Ερντογάν με βερμπαλισμό δηλώνει συνεχιστής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας λέγοντας οτι «…κατείχαμε εδάφη που ανέρχονταν σε 2,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, όταν μπήκαμε στον Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά μας άφησαν μόνο τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα…».

Αντιπαράθεση με Ευρώπη

Η σκληρή αντιπαράθεση που ξεκίνησε με την Ευρώπη, καθώς η προκλητικότητα και το ύφος σουλτάνου, είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός. Η δήλωσή του πως «Εάν συνεχίσει έτσι η Ευρώπη, κανείς Ευρωπαίος σε κανένα σημείο του κόσμου δεν θα νιώθει ασφαλής να περπατήσει στους δρόμους. Εμείς, ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία».

Το κακό για την Ελλάδα, είναι πως κάθε φορά που υπάρχουν εντάσεις με την Τουρκία κάποιο τζαμί, κάποιο σπίτι ιμάμη,  ή  τέμενος, πιάνουν φωτιά. Το πρόσφατο περιστατικό είναι οτι το Τέμενος του Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο έπιασε φωτιά και καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος του.

Απίθανοι μαλακοί που υποδεικνύουν στον Ερντογάν να γίνει έξαλλος

Δυστυχώς κάποιοι δικοί μας με «δημοσιογραφικό» ταπεραμέντο, – του είδους βλάκα σπιούνου να λέει ραδιοφωνικά «…βλέπω τον στόλο να βγαίνει από τον ναύσταθμο…», – προβλέπουν, ως αναλυτές τρομάρα μας,  ότι η φωτιά θα κάνει έξαλλο τον Ταγίπ Ερντογάν. Απίθανοι μαλακοί που υποδεικνύουν στον Ερντογάν να γίνει έξαλλος. Όπως κάποτε με το σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα να σφαγιαστούν οι Έλληνες της Πόλης.

Επομένως λίγη σοβαρότητα και περισσότερη σιωπή δεν βλάπτει.

Όσο για την Τουρκία του Ερντογάν, αποκλεισμένη από την Συρία και την Μουσούλη του Ιράκ με την συντονισμένη ενέργεια Αμερικανών και Ρώσων, καθίσταται μέρα με την ημέρα περισσότερο επιθετική για την Ελλάδα.

Χρειάζεται επαγρύπνηση, γιατί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει ή υπάρχει «αλλά κάρτ» μεταξύ Γερμανίας, Ολλανδίας και λοιπών νταϊσεμπλούμηδων βορείων