ΑΠΕΡΓΙΑ: Με πρωτοφανή συμμετοχή, λουκέτο στις Σέρρες, εκτός κάποιων… «πονηρών»!!!

ΑΠΕΡΓΙΑ: Με πρωτοφανή συμμετοχή, λουκέτο στις Σέρρες, εκτός κάποιων… «πονηρών»!!!

Πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα, ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας της Πέμπτης 4-2-2016, ενάντια  στο Ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η αντίδραση στα σχέδια της Κυβέρνησης (κατ’ επιταγή των δανειστών) για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατέβασαν στους δρόμους, Εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, εργάτες, επιστήμονες και ανέργους, ενώ στο σύνολό της κλειστή παράμεινε η Σερραϊκή αγορά (με μερικές εξαιρέσεις κάποιων, κυρίως καφέ ).

Για μια ακόμη φορά πραγματοποιήθηκαν τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πόλη των Σερρών, με απόσταση 200 μέτρα η μια από την άλλη.

ΠΛΑΤΕΙΑ Ελευθερίας: Δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Απεργία Σέρρες_4-2-2016 _16Την αρχή έκανε το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 το πρωί, όπου συγκεντρώθηκαν πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Στη συνέχεια έχοντας ως προπομπό της πορείας ένα τρακτερ, σαν ένδειξη της στήριξης του αγροτικού κόσμου, στα προβλήματα των εργαζόμενων, ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ στους κεντρικούς δρόμους των Σερρών.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ: Πολυπληθής η συγκέντρωση του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕΣ

Απεργία Σέρρες_4-2-2016 _13Πολυπληθής και εντυπωσιακή αποδείχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κρονίου οι διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕΣ. Με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό» και ένα γιγάντιο πανό, κρεμασμένο από έναν γερανό έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες διατράνωσαν την αντίθεσή της στα επίμαχα προσχέδια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς, στο λόγο του στηλίτευσε τους λίγους «πονηρούς» που άνοιξαν τα καταστήματά τους για να εκμεταλλευτούν, το κλείσιμο των συναδέλφων τους και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να τους αποδοκιμάσουν για την ενέργειά τους αυτή.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΑΔΕΔΥ, Δικηγόροι, Γιατροί, Επιστήμονες για πρώτη φορά μαζί!

Απεργία Σέρρες_4-2-2016 _07Εντυπωσιακή σε παλμό και συμμετοχή ήταν και η συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σερρών και του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης.

Οι αγρότες στα μπλόκα

Να σημειωθεί πως και στις τρεις συγκεντρώσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων και από τα μπλόκα που υπάρχουν στην Π.Ε Σερρών.

Στο Τελωνείο του Προμαχώνα δεν επιτρέπεται η διέλευση μόνο για φορτηγά, ενώ στα Ν.Κερδύλλια ανοιχτοί είναι οι παρακαμπτήριοι όπως και η παλιά Ε.Ο Θεσσαλονίκης Καβάλας στο ύψος της Αμφίπολης.

(φωτος από την ΕΡΤ Σερρών)