ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΟΙ! κόντρα στο νέο ασφαλιστικό

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!  κόντρα στο νέο ασφαλιστικό

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη (4/2/2016) με όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς κλάδους να κατεβαίνουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Το κεντρικό αίτημα όλων επικεντρώνεται στην απόσυρση του νέου σχεδίου για το ασφαλιστικό, θεωρώντας ότι αυτό καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων αντιδρώντας στην πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ήταν οι πρώτοι που προκήρυξαν την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, ωστόσο, πρόκειται να συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι), οι ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).
Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).

Στις Σέρρες έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στο Εργατικό Κέντρο στις 11.00 ενώ το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10.00π.μ.