Απλήρωτες 6 μήνες οι καθαρίστριες των Σχολείων του Δήμου Σερρών

 

έχουν προσληφθεί με σύμβαση έργου και εργάζονται από το Σεπτέμβρη του 2013 εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες
έχουν προσληφθεί με σύμβαση έργου και εργάζονται από το Σεπτέμβρη του 2013 εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες

Επερώτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κατέθεσε η Δημοτική Σύμβουλος Φιλιώ Σαραντίδου της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» με θέμα την πληρωμή των δεδουλευμένων των καθαριστριών των Σχολείων με συμβάσεις έργου, καθώς έχουν να πληρωθούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Αναλυτικά στην επερώτησή της αναφέρει:

Οι καθαρίστριες των σχολείων που έχουν προσληφθεί με σύμβαση έργου και εργάζονται από το Σεπτέμβρη του 2013 εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες εδώ και έξι μήνες μέχρι σήμερα και δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη τακτική από το Δήμο μας. Αυτό έχει σαν συνέπεια να παραμένουν ανασφάλιστες και να μη μπορούν να επισκεφτούν γιατρό του ΕΟΠΥΥ, να πληρώνουν στο ακέραιο γιατρό και φάρμακα. Να σκεφτούμε οτι οι συνθήκες εργασίας τους είναι τέτοιες που απαιτούν τακτικότερη ιατρική παρακολούθηση λόγω σκόνης και έκθεσή τους σε μολυσμένους χώρους, τουαλέτες κλπ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για μια άλλη φορά τονίζει οτι είναι κάθετα αντίθετη με τις σχέσεις εργασίας που ισχύουν για καθαρίστριες σχολείων. Εφόσον καλύπτουν μόνιμες και σταθερές ανάγκες θα πρέπει να υπάρχει και μόνιμη σταθερή δουλειά. Πόσο μάλιστα όταν αυτή η αβεβαιότητα για η συνέχεια της εργασίας τους επιβαρύνεται και με απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά η οποία πολλές φορές εκτός από τον υφέρποντα και διάχυτο φόβο της απόλυσης που δημιουργεί, καλλιεργείται και με απειλές του τύπου «μη μιλάς γιατί ουρά περιμένουν άλλες να πιάσουν δουλειά». Δε μιλάμε φυσικά και για ψηφοθηρικά οφέλη σε περιόδους μάλιστα προεκλογικές. Για μας, σαν παράταξη, η απλήρωτη δουλειά και ο εκφοβισμός των εργαζόμενων στο Δήμο τον μετατρέπει αυτόματα σε έναν από τους χειρότερους εργοδότες που συναγωνίζεται σε εκμετάλλευση τους πιο αδίστακτους που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα.
Για όλους τους  παραπάνω λόγους ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:
Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός και η υποσχεσιολογία και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι καθαρίστριες, να ασφαλιστούν για να έχουν επιτέλους αυτό που δικαιούνται. Την αμοιβή τους για τη δουλειά που πρόσφεραν.
Σέρρες, 25/2/2014 
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Φιλιώ Σαραντίδου
Δημοτική Σύμβουλος